Ulubione (0) 0 Ulubione

Twoja lista ulubionych jest pusta!

Dziękujemy! Twoja lista zakupów została przeniesiona do koszyka.

W CENTRUM UWAGI

Ogórkowe gazpacho na zimno

Przepisy

To proste w przygotowaniu gazpacho z ogórków stanowi orzeźwiającą alternatywę dla tradycyjnych zup na ciepłe letnie dni.

Potrzebne przybory iCook:

  1. Zestaw 5 noży

  2. Deska do krojenia

Składniki:

  1. 2 duże ogórki, obrane, z usuniętymi pestkami i grubo pokrojone

  2. 500 g jogurtu greckiego

  3. 1 łyżka soku z cytryny

  4. 3 gałązki świeżego kopru lub mięty

  5. 1 saszetka Nutrilite™ Środka spożywczego z błonnikiem

  6. Opcjonalnie: 1 ząbek czosnku, obrany

Przygotowanie:

  1. Włóż do blendera pokrojone ogórki z jogurtem, koprem lub miętą i sokiem z cytryny. Jeśli chcesz dodać czosnek, zetrzyj go na tarce.

  2. Dodaj jedną saszetkę Nutrilite™ Środka spożywczego z błonnikiem.

  3. Miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.

  4. Dopraw solą i pieprzem.

  5. Przed podaniem włóż do lodówki na co najmniej godzinę.

Wskazówka:

Dodaj odrobinę oliwy z oliwek, aby uzyskać bardziej kremową konsystencję.

Pobierz przepis w formacie PDF / ePub

Aby korzystanie z naszej strony było możliwie najwygodniejsze, używamy plików cookie. Zapisywane przez przeglądarkę pliki cookie są wykorzystywane przez większość stron internetowych i umożliwiają dopasowanie wyświetlanych treści do poszczególnych użytkowników.

Przeglądając naszą stronę bez zmiany ustawień, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookie.

Rozumiem