Ogórkowe gazpacho na zimno
Przepisy
To proste w przygotowaniu gazpacho z ogórków stanowi orzeźwiającą alternatywę dla tradycyjnych zup na ciepłe letnie dni.
To proste w przygotowaniu gazpacho z ogórków stanowi orzeźwiającą alternatywę dla tradycyjnych zup na ciepłe letnie dni.
Potrzebne przybory iCook:
Zestaw 5 noży
Deska do krojenia
Składniki:
2 duże ogórki, obrane, z usuniętymi pestkami i grubo pokrojone
500 g jogurtu greckiego
1 łyżka soku z cytryny
3 gałązki świeżego kopru lub mięty
1 saszetka Nutrilite™ Środka spożywczego z błonnikiem
Opcjonalnie: 1 ząbek czosnku, obrany
Przygotowanie:
Włóż do blendera pokrojone ogórki z jogurtem, koprem lub miętą i sokiem z cytryny. Jeśli chcesz dodać czosnek, zetrzyj go na tarce.
Dodaj jedną saszetkę Nutrilite™ Środka spożywczego z błonnikiem.
Miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
Dopraw solą i pieprzem.
Przed podaniem włóż do lodówki na co najmniej godzinę.
Wskazówka:
Dodaj odrobinę oliwy z oliwek, aby uzyskać bardziej kremową konsystencję.
Pobierz przepis w formacie PDF / ePub
Aby korzystanie z naszej strony było możliwie najwygodniejsze, używamy plików cookie. Zapisywane przez przeglądarkę pliki cookie są wykorzystywane przez większość stron internetowych i umożliwiają dopasowanie wyświetlanych treści do poszczególnych użytkowników.
Przeglądając naszą stronę bez zmiany ustawień, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookie.