Ulubione (0) 0 Ulubione

Twoja lista ulubionych jest pusta!

Dziękujemy! Twoja lista zakupów została przeniesiona do koszyka.

W CENTRUM UWAGI

Pasta z marchewki i soczewicy

Przepisy

Ta aromatyczna pasta idealnie nadaje się na dip do surowych warzyw oraz do smarowania opiekanego chleba. Zawiera dużo białka i witamin, dzięki czemu doskonale sprawdzi się jako zdrowa przekąska lub dodatek serwowany podczas przyjęcia.

Potrzebne przybory iCook:

  1. Naczynia do gotowania ze stali nierdzewnej

  2. Zestaw 5 noży

  3. Deska do krojenia

Składniki:

  1. 150 g czerwonej soczewicy

  2. 150 g posiekanej marchewki

  3. 2 łyżki pasty miso

  4. 3 łyżki oliwy z oliwek

  5. 2 miarki (1 miarka = 10 g) proszku Nutrilite™ All Plant Protein

  6. Opcjonalnie: 2 grubo posiekane gałązki kolendry

Przygotowanie:

  1. Włóż marchewki i soczewicę do garnka i zalej wodą. Gotuj do miękkości. Odsącz.

  2. Włóż wszystkie składniki z wyjątkiem kolendry do robota kuchennego i zmiksuj na grudkowatą pastę.

  3. Dodaj kolendrę i proszek Nutrilite™ All Plant Protein i dalej miksuj.

  4. Przypraw do smaku solą i pieprzem.

Wskazówka:

Przed ugotowaniem soczewicy ręcznie ją przesiej (suchą). Torebki z soczewicą często zawierają małe kamyczki, które podczas miksowania mogą uszkodzić robot kuchenny.

Pobierz przepis w formacie PDF / ePub

Aby korzystanie z naszej strony było możliwie najwygodniejsze, używamy plików cookie. Zapisywane przez przeglądarkę pliki cookie są wykorzystywane przez większość stron internetowych i umożliwiają dopasowanie wyświetlanych treści do poszczególnych użytkowników.

Przeglądając naszą stronę bez zmiany ustawień, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookie.

Rozumiem