Pasta z marchewki i soczewicy
Przepisy
Ta aromatyczna pasta idealnie nadaje się na dip do surowych warzyw oraz do smarowania opiekanego chleba. Zawiera dużo białka i witamin, dzięki czemu doskonale sprawdzi się jako zdrowa przekąska lub dodatek serwowany podczas przyjęcia.
Potrzebne przybory iCook:
Naczynia do gotowania ze stali nierdzewnej
Zestaw 5 noży
Deska do krojenia
Składniki:
150 g czerwonej soczewicy
150 g posiekanej marchewki
2 łyżki pasty miso
3 łyżki oliwy z oliwek
2 miarki (1 miarka = 10 g) proszku Nutrilite™ All Plant Protein
Opcjonalnie: 2 grubo posiekane gałązki kolendry
Przygotowanie:
Włóż marchewki i soczewicę do garnka i zalej wodą. Gotuj do miękkości. Odsącz.
Włóż wszystkie składniki z wyjątkiem kolendry do robota kuchennego i zmiksuj na grudkowatą pastę.
Dodaj kolendrę i proszek Nutrilite™ All Plant Protein i dalej miksuj.
Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Wskazówka:
Przed ugotowaniem soczewicy ręcznie ją przesiej (suchą). Torebki z soczewicą często zawierają małe kamyczki, które podczas miksowania mogą uszkodzić robot kuchenny.
Pobierz przepis w formacie
PDF
/
ePub