Pesto z suszonych pomidorów
Przepisy
To pyszne pesto stanowi idealny dodatek do letniego dania na bazie makaronu.
To pyszne pesto stanowi idealny dodatek do letniego dania na bazie makaronu.
Potrzebne przybory iCook:
Naczynia do gotowania ze stali nierdzewnej
Zestaw 5 noży
Deska do krojenia
Składniki:
120 g suszonych pomidorów
80 g orzeszków piniowych lub orzechów włoskich
80 g tartego parmezanu
70 ml oliwy z oliwek
2 miarki (1 miarka = 10 g) proszku Nutrilite™ All Plant Protein
Opcjonalnie: ząbek czosnku i trochę soku z cytryny
Przygotowanie:
Grubo posiekaj suszone pomidory i orzechy włoskie / orzeszki piniowe.
Włóż wszystkie składniki do robota kuchennego i zmiksuj na grudkowatą pastę.
Podawaj od razu lub przechowaj w słoiku.
Wskazówka:
Pesto można przechowywać w lodówce nie dłużej niż tydzień. Wystarczy przełożyć je do słoika i zalać oliwą z oliwek.
Aby korzystanie z naszej strony było możliwie najwygodniejsze, używamy plików cookie. Zapisywane przez przeglądarkę pliki cookie są wykorzystywane przez większość stron internetowych i umożliwiają dopasowanie wyświetlanych treści do poszczególnych użytkowników.
Przeglądając naszą stronę bez zmiany ustawień, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookie.