Ulubione (0) 0 Ulubione

Twoja lista ulubionych jest pusta!

Dziękujemy! Twoja lista zakupów została przeniesiona do koszyka.

W CENTRUM UWAGI
© Stockfood

Domowe masło migdałowe

Przepisy

To pożywne masło idealnie nadaje się do smarowania kanapek, do owsianki, zup, dipów oraz sosów. Możesz nim również wzbogacić desery, nadając im kremową konsystencję i wspaniały smak.

Potrzebne przybory iCook:

  1. Patelnia o nieprzywierającej powierzchni z pokrywką, 28 cm

Składniki:

  1. 300 g migdałów (lub innych orzechów)

  2. 1 łyżka oleju migdałowego lub oleju z pestek winogron

  3. Opcjonalne przyprawy: cynamon, kardamon, wanilia, cukier kokosowy, surowe kakao itp.

Przygotowanie:

  1. Rozłóż równomiernie warstwę migdałów na suchej patelni i praż je na średnim ogniu, często mieszając, aż się zarumienią i uwolnią aromat. Odstaw, aby trochę ostygły.

  2. Umieść migdały w blenderze i miksuj przez minutę, aż zmienią się w gruboziarnistą masę. Zbierz masę ze ścianek blendera i odstaw do ostygnięcia na 10 minut.

  3. Miksuj migdały jeszcze przez minutę, aż zmienią się w jednolitą gładką masę. Zbierz masę ze ścianek i odstaw do ostygnięcia na 10 minut.

  4. Powtórz całą procedurę (miksowanie, zbieranie ze ścianek i odstawienie do ostygnięcia) jeszcze 3–5 razy lub do momentu uzyskania konsystencji kremowej pasty. Co jakiś czas dodawaj odrobinę oleju.

  5. Dodaj ulubione aromaty i jeszcze raz zmiksuj masę, aby je równomierne rozprowadzić.

Pobierz przepis w formacie
PDF
/
ePub

Aby korzystanie z naszej strony było możliwie najwygodniejsze, używamy plików cookie. Zapisywane przez przeglądarkę pliki cookie są wykorzystywane przez większość stron internetowych i umożliwiają dopasowanie wyświetlanych treści do poszczególnych użytkowników.

Przeglądając naszą stronę bez zmiany ustawień, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookie.

Rozumiem