Ulubione (0) 0 Ulubione

Twoja lista ulubionych jest pusta!

Dziękujemy! Twoja lista zakupów została przeniesiona do koszyka.

W CENTRUM UWAGI
© iStockphoto

Kalifornijska sałatka z komosą ryżową

Przepisy

Pyszna i pożywna – ta kolorowa sałatka jest niezwykle prosta w przygotowaniu. Jeśli szukasz pomysłu na zdrowy i łatwy w przyrządzeniu posiłek, nie zawiedziesz się!

Potrzebne przybory iCook:

  1. Deska do krojenia

  2. Zestaw 5 noży

  3. 2-litrowa miska do mieszania

Składniki:

  1. 1 czerwona papryka, pokrojona

  2. 3 łyżki oliwy z oliwek

  3. 1/4 łyżki czosnku w proszku

  4. 250 g ugotowanej komosy ryżowej

  5. 150 g kukurydzy z puszki, odsączonej

  6. 40 g czerwonej cebuli, drobno posiekanej

  7. 1 średnie awokado, pokrojone

  8. 6–8 pomidorów koktajlowych, przekrojonych na pół

  9. 5 g kolendry (lub mieszanki ulubionych ziół), posiekanej

  10. 1/3 łyżki soku z limonki

  11. sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

  1. Rozgrzej piekarnik do 220°C. Posmaruj czerwoną paprykę jedną łyżką oliwy z oliwek, posyp czosnkiem w proszku i dopraw solą oraz pieprzem do smaku. Piecz paprykę przez 15 minut lub do momentu, aż będzie miękka i lekko zarumieniona. Odstaw do ostygnięcia.

  2. Dodaj do miski ugotowaną komosę ryżową, kukurydzę i posiekaną czerwoną cebulę.

  3. Gdy papryka lekko ostygnie, dodaj ją do miski razem z awokado i pomidorami koktajlowymi.

  4. Skrop pozostałą oliwą z oliwek i sokiem z limonki oraz dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj wszystko razem. Smacznego!

Pobierz przepis w formacie PDF / ePub

Aby korzystanie z naszej strony było możliwie najwygodniejsze, używamy plików cookie. Zapisywane przez przeglądarkę pliki cookie są wykorzystywane przez większość stron internetowych i umożliwiają dopasowanie wyświetlanych treści do poszczególnych użytkowników.

Przeglądając naszą stronę bez zmiany ustawień, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookie.

Rozumiem