Poranna owsianka
Przepisy
Zacznij dzień z tą pyszną owsianką, która dostarczy Ci świeżej porcji energii, mnóstwa witamin oraz składników o właściwościach przeciwzapalnych. Pozostaw ją w lodówce na noc, a gdy się obudzisz następnego ranka, przekonasz się, że naprawdę warto było ją przygotować!
Potrzebne przybory iCook:
Deska do krojenia
Zestaw 5 noży
Składniki:
½ jabłka, pokrojonego na plasterki
75 g kaszy owsianej
185 ml mleka migdałowego
1 g mielonego kardamonu
1 saszetka Nutrilite™
Środka spożywczego z błonnikiem
Plasterki jabłka do dekoracji (opcjonalnie)
Przygotowanie:
Włóż do blendera plasterki jabłka, kaszę owsianą, mleko migdałowe, kardamon i Środek spożywczy z błonnikiem i dobrze zmiksuj składniki, ale tak aby masa zawierała jeszcze grudki.
Przełóż ją do słoika lub szklanki i zostaw w lodówce na noc. Podając owsiankę, możesz przyozdobić ją plasterkami jabłka.
Pobierz przepis w formacie
PDF
/
ePub