Koszyk (0) 0 Koszyk

Koszyk jest pusty.

Dziękujemy! Twoja lista zakupów została przeniesiona do koszyka.

Przejdź do koszyka
W CENTRUM UWAGI
© Shutterstock

Omlet z pieczarkami, mozzarellą i rzeżuchą

Przepisy

Ten omlet idealnie nadaje się na śniadanie lub lunch. Jest przygotowywany na bazie pysznych, łatwo dostępnych składników, a jeśli chcesz wzbogacić swoją dietę w błonnik, możesz do masy omletowej dodać Nutrilite Środek spożywczy z błonnikiem.

Potrzebne przybory iCook:

  1. Deska do krojenia

  2. Zestaw 5 noży

  3. 1-litrowa miska do mieszania

  4. Patelnia o nieprzywierającej powierzchni z pokrywką, 24 cm

Składniki:

  1. 200 g pieczarek, posiekanych

  2. 2 łyżeczki świeżego tymianku

  3. 6 średnich jaj, ubitych

  4. Opcjonalnie: 100 g tartego parmezanu

  5. Opcjonalnie: Nutrilite Środek spożywczy z błonnikiem

  6. 150 g mozzarelli w kulkach, przekrojonych na połówki

  7. 30 g świeżej rzeżuchy, z odciętymi końcówkami

  8. 1 łyżeczka oliwy z oliwek

  9. 2 łyżki masła

  10. sól i pieprz do smaku

  11. mielona czerwona papryka

Przygotowanie:

  1. Rozgrzej 1 łyżeczkę oliwy z oliwek w patelni na średnim ogniu. Jeśli używasz Patelni o nieprzywierającej powierzchni iCook, nie musisz dodawać oliwy. Następnie dodaj pieczarki i smaż je, aż zarumienią się po obu stronach. Przypraw solą oraz pieprzem i posyp tymiankiem. Wyjmij pieczarki z patelni i odstaw.

  2. Wymieszaj sól, opcjonalnie starty parmezan i Nutrilite Środek spożywczy z błonnikiem w misce z ubitymi jajkami.

  3. Roztop 2 łyżki masła w patelni na średnim ogniu i dodaj połowę masy jajecznej. Jeśli używasz Patelni o nieprzywierającej powierzchni iCook, nie musisz dodawać masła. Delikatnie obracaj patelnią, tak aby pokryć całą powierzchnię masą. Gdy masa się usmaży, ułóż połowę pieczarek i pięć połówek kulek mozzarelli na jednej stronie omletu i złóż go na pół. Następnie trzymając patelnię pod kątem, delikatnie zsuń go na talerz.

  4. Wykonaj te same czynności, aby przyrządzić drugi omlet.

  5. Udekoruj świeżą rzeżuchą i pozostałymi pieczarkami. Przypraw solą i mieloną czerwoną papryką do smaku.

Aby korzystanie z naszej strony było możliwie najwygodniejsze, używamy plików cookie. Zapisywane przez przeglądarkę pliki cookie są wykorzystywane przez większość stron internetowych i umożliwiają dopasowanie wyświetlanych treści do poszczególnych użytkowników.

Przeglądając naszą stronę bez zmiany ustawień, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookie.

Rozumiem