Koszyk (0) 0 Koszyk

Koszyk jest pusty.

Dziękujemy! Twoja lista zakupów została przeniesiona do koszyka.

Przejdź do koszyka
W CENTRUM UWAGI
© StockFood

Zupa z marchewką i imbirem

Przepisy

Ta wspaniała rozgrzewająca zupa idealnie nadaje się dla wegan i wegetarian. Zawiera mnóstwo świeżych warzyw oraz odrobinę imbiru, który nadaje jej nieco pikantny smak.

Potrzebne przybory iCook:

  1. Zestaw 5 noży

  2. deska do krojenia

  3. duża miska do mieszania

  4. 3-litrowe naczynie z pokrywką

Składniki:

  1. 130 g słodkiego ziemniaka, obranego i grubo pokrojonego

  2. 120 g dyni, obranej i grubo pokrojonej

  3. 6 marchewek, obranych i grubo pokrojonych

  4. oliwa z oliwek

  5. 1 cebula, obrana i grubo pokrojona

  6. 2 ząbki czosnku, rozgniecione

  7. 20 g świeżej kurkumy, drobno startej

  8. 30 g imbiru, obranego i drobno startego

  9. sok z 1 cytryny

  10. 550 ml wody

  11. sól i pieprz

  12. Opcjonalnie: 1 łyżka NUTRILITE Środka spożywczego z błonnikiem

Przygotowanie:

  1. Rozgrzej piekarnik do 200°C.

  2. Włóż słodkiego ziemniaka, dynię i marchewki do miski do mieszania, przypraw solą i pieprzem oraz pokrop oliwą z oliwek. Mieszaj tak długo, aż wszystkie warzywa połączą się z oliwą i przyprawami. Następnie umieść je na tacy piekarnika i piecz przez 20 minut lub tak długo, aż będą miękkie. Wyjmij z piekarnika i odstaw.

  3. W międzyczasie rozgrzej oliwę z oliwek w naczyniu na średnim ogniu. Po rozgrzaniu dodaj cebulę i czosnek i smaż przez około 5 minut lub tak długo, aż będą miękkie.

  4. Następnie dodaj świeżą kurkumę, imbir i upieczone warzywa. Dobrze wymieszaj i smaż przez kolejne 5 minut.

  5. Dodaj wodę i sok z cytryny; smaż na wolnym ogniu przez kolejne 20–25 minut. Mieszaj co jakiś czas.

  6. Gdy wszystkie składniki będą miękkie, opcjonalnie dodaj NUTRILITE Środek spożywczy z błonnikiem i podziel potrawę na porcje. Odstaw do ostygnięcia i włóż do lodówki.

  7. Gdy nadejdzie pora posiłku, wyjmij porcje z lodówki i gdy są jeszcze zimne, wymieszaj wszystko ręcznym blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji.

  8. Podgrzej zupę na płycie kuchennej lub w kuchence mikrofalowej i podawaj w miseczkach.

Pobierz przepis w formacie PDF / ePub

Aby korzystanie z naszej strony było możliwie najwygodniejsze, używamy plików cookie. Zapisywane przez przeglądarkę pliki cookie są wykorzystywane przez większość stron internetowych i umożliwiają dopasowanie wyświetlanych treści do poszczególnych użytkowników.

Przeglądając naszą stronę bez zmiany ustawień, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookie.

Rozumiem