Koszyk (0) 0 Koszyk

Koszyk jest pusty.

Dziękujemy! Twoja lista zakupów została przeniesiona do koszyka.

Przejdź do koszyka
W CENTRUM UWAGI
© Amway

Batony z granoli

Przepisy

Batony z granoli mają wspaniały orzechowy smak i stanowią idealną przekąskę na letni wyjazd lub piknik, która zapewni Ci dodatkową dawkę energii.

Potrzebne przybory iCook:

  1. Patelnia o nieprzywierającej powierzchni (25 cm)

  2. Zestaw misek do mieszania

  3. 2-litrowe naczynie

Składniki:

  1. 160 g orzechów pekan, posiekanych

  2. 130 g płatków owsianych

  3. 80 g masła

  4. 175 g miodu

  5. 1 łyżeczka cynamonu

  6. 50 g płatków kukurydzianych

  7. 30 g ryżu preparowanego

  8. 100 g rodzynek lub sułtanek

Przygotowanie:

  1. Praż orzechy pekan na patelni o nieprzywierającej powierzchni, aż uwolnią aromat i przełóż je do dużej miski. Na tej samej patelni praż płatki owsiane przez 1–2 minuty. Przełóż je do miski, w której znajdują się orzechy pekan.

  2. Włóż masło, miód i cynamon do 2-litrowego naczynia i podgrzewaj, aż masło się roztopi. Wymieszaj w celu połączenia i przenieś masę do miski z orzeszkami pekan i płatkami owsianymi. Dodaj płatki kukurydziane, ryż preparowany i rodzynki lub sułtanki. Użyj drewnianej łyżki w celu połączenia masy.

  3. Przełóż masę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i lekko naciskając uformuj prostokąt.

  4. Odstaw masę do ostygnięcia w temperaturze pokojowej, aż stężeje, a następnie pokrój ją na batony.

Pobierz przepis w formacie PDF / ePub

Aby korzystanie z naszej strony było możliwie najwygodniejsze, używamy plików cookie. Zapisywane przez przeglądarkę pliki cookie są wykorzystywane przez większość stron internetowych i umożliwiają dopasowanie wyświetlanych treści do poszczególnych użytkowników.

Przeglądając naszą stronę bez zmiany ustawień, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookie.

Rozumiem