Koszyk (0) 0 Koszyk

Koszyk jest pusty.

Dziękujemy! Twoja lista zakupów została przeniesiona do koszyka.

Przejdź do koszyka
W CENTRUM UWAGI
© Amway

Tęczowa sałatka

Przepisy

Świeża pikantna sałatka, idealna do lekkiego posiłku lub na piknik — bardzo łatwa w przyrządzeniu!


Potrzebne przybory iCook:

  1. Zestaw 5 noży

  2. Zestaw misek do mieszania


Składniki:

  1. 250 g marchewek, obranych i pokrojonych na 1-centymetrowe kawałki

  2. 370 g kalafiora, pokrojonego na małe różyczki

  3. 285 g brokułu, pokrojonego na małe różyczki

  4. 225 g gruszek, z wydrążonym gniazdem nasiennym i pokrojonych na 1-centymetrowe kawałki

  5. 250 g buraków, obranych i pokrojonych na 1-centymetrowe kawałki

  6. 100 g oliwy z oliwek

  7. 30 g octu jabłkowego

  8. 1 dojrzałe mango, obrane i posiekane

  9. sok z 1 limonki

  10. 1 szalotka, obrana i drobno posiekana

  11. 1 łyżeczka soli

  12. ½ łyżeczki czarnego pieprzu

  13. 30 g kolendry, drobno posiekanej


Przygotowanie:

  1. Połącz przygotowane marchewki, kalafior, brokuł, gruszki i buraki w dużej misce do mieszania.

  2. W celu przygotowania sosu: włóż mango, szalotkę, sól, pieprz i kolendrę do robota kuchennego lub blendera i wlej oliwę z oliwek, ocet jabłkowy i sok z limonki. Wymieszaj pulsacyjnie 5–6 razy w celu zmiksowania. (Jeśli nie masz robota kuchennego ani blendera, rozgnieć mango w średniej misce do mieszania na gładką masę. Następnie wmieszaj pozostałe składniki sosu aż do połączenia).

  3. Wylej sos na przygotowane warzywa, dobrze wymieszaj i podawaj.

Pobierz przepis w formacie PDF / ePub

Aby korzystanie z naszej strony było możliwie najwygodniejsze, używamy plików cookie. Zapisywane przez przeglądarkę pliki cookie są wykorzystywane przez większość stron internetowych i umożliwiają dopasowanie wyświetlanych treści do poszczególnych użytkowników.

Przeglądając naszą stronę bez zmiany ustawień, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookie.

Rozumiem