Koszyk (0) 0 Koszyk

Koszyk jest pusty.

Dziękujemy! Twoja lista zakupów została przeniesiona do koszyka.

Przejdź do koszyka
W CENTRUM UWAGI
© Amway

Sałatka jajeczna z awokado

Przepisy

Ta lekka pasta idealnie sprawdzi się jako przystawka podczas pikniku w gorący letni dzień oraz jako dodatek do wieczornych drinków.


Potrzebne przybory iCook:

  1. Zestaw 5 noży

  2. Zestaw misek do mieszania

  3. 1-litrowe naczynie


Składniki:

  1. 2 jaja

  2. 100 g ogórka, nieobranego, pokrojonego na kawałki

  3. 30 g cebuli dymki, pokrojonej na cienkie plasterki

  4. 2 awokado, obrane i wydrylowane

  5. 3 łyżeczki octu z czerwonego wina

  6. ½ łyżeczki soli

  7. ½ łyżeczki czarnego pieprzu

  8. 1 łyżeczka sosu chili

  9. 30 g rukoli

  10. ½ łyżeczki oliwy z oliwek

  11. 8 kromek chrupkiego pieczywa razowego


Przygotowanie:

  1. Gotuj jaja przez 10 minut w 1-litrowym naczyniu.

  2. Włóż kawałki ogórka i pokrojoną cebulę dymkę do średniej miski.

  3. Rozgnieć obydwa awokado w małej misce. Dodaj 2 łyżeczki octu z czerwonego wina, sól, czarny pieprz i sos chilli i dobrze wymieszaj. Dodaj masę z awokado do ogórka i cebuli dymki w średniej misce i wymieszaj w celu połączenia wszystkich składników.

  4. Opłucz jaja w zimnej wodzie. Obierz ze skorupek, pokrój na małe kawałki i połącz z masą z awokado. Przyprawy można zmieniać.

  5. Ułóż rukolę na półmisku. Skrop ostatnią łyżeczką octu z czerwonego wina i łyżeczką oliwy z oliwek i wymieszaj. Ułóż masę z jajek i awokado na rukoli i podawaj na kromkach chrupkiego pieczywa.

Pobierz przepis w formacie PDF ePub

Aby korzystanie z naszej strony było możliwie najwygodniejsze, używamy plików cookie. Zapisywane przez przeglądarkę pliki cookie są wykorzystywane przez większość stron internetowych i umożliwiają dopasowanie wyświetlanych treści do poszczególnych użytkowników.

Przeglądając naszą stronę bez zmiany ustawień, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookie.

Rozumiem