Koszyk (0) 0 Koszyk

Koszyk jest pusty.

Dziękujemy! Twoja lista zakupów została przeniesiona do koszyka.

Przejdź do koszyka
W CENTRUM UWAGI
© StockFood

Sorbet z mango z dodatkiem mięty

Przepisy

Przyrządzenie tego sorbetu zajmuje kilka chwil. Jest orzeźwiający, łatwy w przygotowaniu i idealny na ciepłe dni.

Potrzebne przybory iCook:

  1. Zestaw 5 noży

  2. 1-litrowe naczynie

  3. 2-litrowa miska ze stali nierdzewnej


Składniki:

  1. 100 g cukru

  2. 100 ml wody

  3. 3 dojrzałe mango, obrane ze skórki i pokrojone w kostkę

  4. sok z 1 limonki

  5. mała garść liści mięty do dekoracji


Przygotowanie:

  1. Dodaj wodę oraz cukier do naczynia i postaw na dużym ogniu. Wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj przez 2–3 minuty lub tak długo, aż cukier się rozpuści. Odstaw na bok i zaczekaj, aż całkowicie ostygnie.

  2. Włóż mango do blendera, wlej ostudzony syrop cukrowy oraz sok z limonki i zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.

  3. Wlej masę z mango do miski i umieść w zamrażarce na około 4 godziny. Mieszaj energicznie co 30 minut.

  4. Nałóż do misek łyżką do lodów. Na koniec udekoruj miętą. Smacznego!

Pobierz przepis w formacie PDF / ePub

Aby korzystanie z naszej strony było możliwie najwygodniejsze, używamy plików cookie. Zapisywane przez przeglądarkę pliki cookie są wykorzystywane przez większość stron internetowych i umożliwiają dopasowanie wyświetlanych treści do poszczególnych użytkowników.

Przeglądając naszą stronę bez zmiany ustawień, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookie.

Rozumiem