Koszyk (0) 0 Koszyk

Koszyk jest pusty.

Dziękujemy! Twoja lista zakupów została przeniesiona do koszyka.

Przejdź do koszyka
W CENTRUM UWAGI
© StockFood

Gazpacho

Przepisy

Gazpacho to pyszna zupa na zimno z hiszpańskiej Andaluzji. To przyrządzane na bazie świeżych warzyw danie jest szczególnie cenione w gorące letnie miesiące.

Potrzebne przybory iCook:

  1. Zestaw 5 noży

  2. 2-litrowa miska ze stali nierdzewnej

  3. Patelnia 25 cm o nieprzywierającej powierzchni


Składniki:

  1. 1 kg pomidorów gruszkowych lub gałązkowych, pokrojonych na ćwiartki

  2. 1 zielona papryka, pokrojona na grube plastry

  3. 1 mały ząbek czosnku, rozgnieciony

  4. 200 ml oliwy z oliwek

  5. 50 ml octu białego

  6. sól i pieprz

  7. Opcjonalnie: 10 g NUTRILITE All Plant Protein

  8. Opcjonalnie: ciabatta, pokrojona

  9. Opcjonalnie: ogórek oraz czerwona i żółta papryka, pokrojone w kostkę


Przygotowanie:

  1. Włóż pomidory, zieloną paprykę i czosnek do blendera i miksuj przez 5 minut lub do momentu uzyskania gładkiej konsystencji.

  2. Przecedź gazpacho do miski przez sito o drobnych oczkach, aby usunąć pozostałości substancji stałych.

  3. Wlej gazpacho z powrotem do blendera i dodaj olej, ocet oraz sól, a także NUTRILITE All Plant Protein (jeśli chcesz). Ponownie zmiksuj.

  4. Dopraw gazpacho do smaku. Jeśli chcesz, możesz je nieco rozrzedzić, dolewając odrobinę wody. Smacznego!


Opcjonalne dodatki

Opiecz pokrojoną ciabattę na patelni o nieprzywierającej powierzchni i podaj razem z gazpacho. Aby dodać potrawie nieco koloru i świeżości, udekoruj gazpacho pokrojonym w kostkę ogórkiem oraz czerwoną i żółtą papryką.

Pobierz przepis w formacie PDF / ePub

Aby korzystanie z naszej strony było możliwie najwygodniejsze, używamy plików cookie. Zapisywane przez przeglądarkę pliki cookie są wykorzystywane przez większość stron internetowych i umożliwiają dopasowanie wyświetlanych treści do poszczególnych użytkowników.

Przeglądając naszą stronę bez zmiany ustawień, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookie.

Rozumiem