Koszyk (0) 0 Koszyk

Koszyk jest pusty.

Dziękujemy! Twoja lista zakupów została przeniesiona do koszyka.

Przejdź do koszyka
W CENTRUM UWAGI
© Amway

Pudding owocowy

Przepisy

Całkowity czas przygotowania: 50 min / Liczba porcji: 6 / Wartość energetyczna: 183 kcal na porcję

Naczynia:

  1. 4-litrowy garnek do gotowania na parze

  2. Miski do mieszania z pokrywką

Składniki:

  1. 3 brzoskwinie (można zastąpić brzoskwiniami z puszki)

  2. 100 g truskawek (świeżych lub mrożonych)

  3. 100 g malin (świeżych lub mrożonych)

  4. 2 łyżki koniaku lub brandy

  5. 4 jaja

  6. 2 łyżki wody lub syropu brzoskwiniowego

  7. 50 g cukru

informacje o wartości odżywczej (na porcję):

  1. Białko – 4,1 g

  2. Tłuszcz – 2,8 g

  3. Węglowodany – 17,1 g

  4. Wartość energetyczna – 182,2 kcal

  5. Cholesterol – 152 mg

  6. Indeks glikemiczny – 95 (wysoki)

Przygotowanie:

  1. Pokrój brzoskwinię w średnie plastry i przełóż do miski. Dodaj 1 łyżkę brandy i dokładnie wymieszaj.

  2. Oddziel żółtka od białek. Utrzyj żółtka z cukrem, resztą brandy i wodą, a następnie przelej do garnka do gotowania na parze. Mieszaj trzepaczką przez 3–5 minut. W oddzielnym naczyniu ubij mikserem pianę z białek.

  3. Połącz pianę z białek z żółtkami z cukrem. W ten sposób powstanie krem.

  4. Wypełnij miseczki owocami. Na wierzch wyłóż krem.

  5. Umieść miseczki w garnku do gotowania na parze i przykryj pokrywką. Gotuj przez 35 minut.

Aby korzystanie z naszej strony było możliwie najwygodniejsze, używamy plików cookie. Zapisywane przez przeglądarkę pliki cookie są wykorzystywane przez większość stron internetowych i umożliwiają dopasowanie wyświetlanych treści do poszczególnych użytkowników.

Przeglądając naszą stronę bez zmiany ustawień, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookie.

Rozumiem