Koszyk (0) 0 Koszyk

Koszyk jest pusty.

Dziękujemy! Twoja lista zakupów została przeniesiona do koszyka.

Przejdź do koszyka
W CENTRUM UWAGI
© Amway

Mus czekoladowy

Przepisy

Całkowity czas przygotowania: 40 min / Liczba porcji: 6 / Wartość energetyczna: 524 kcal na porcję

Naczynia:

  1. Podstawowy zestaw naczyń iCook, Rodzinny zestaw naczyń lub Rodzinny zestaw naczyń, duży

Składniki:

  1. 100 g czekolady 75%

  2. 3 jaja, rozmiar M lub L (świeże, o temperaturze pokojowej)

  3. 20 g cukru

  4. 20 ml gorącego espresso

informacje o wartości odżywczej (na porcję):

  1. Białko – 9,6 g

  2. Tłuszcz – 37,2 g

  3. Węglowodany – 37,7 g

  4. Wartość energetyczna – 542 kcal

  5. Cholesterol – 47,5 mg

  6. Indeks glikemiczny – 95 (wysoki)

Przygotowanie:

  1. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, używając 4-litrowego garnka do gotowania na parze z podwójną wkładką, mieszając co pewien czas, aż do całkowitego rozpuszczenia. Następnie dodaj espresso i wymieszaj do połączenia składników. Odstaw do ostygnięcia.

  2. Oddziel żółtka od białek w miskach do mieszania iCook.

  3. Ucieraj cukier z żółtkiem, aż do rozpuszczenia się cukru. Następnie wmieszaj żółtko z cukrem do rozpuszczonej czekolady z espresso – upewnij się, że nie jest zbyt gorąca, tak aby żółtko nie stężało.

  4. Przygotuj pianę z białek i odstaw. Do gotujących się składników delikatnie wmieszaj pianę z białek.

  5. Przełóż do miseczek i wstaw do lodówki przynajmniej na 2 godziny. Smacznego!

Aby korzystanie z naszej strony było możliwie najwygodniejsze, używamy plików cookie. Zapisywane przez przeglądarkę pliki cookie są wykorzystywane przez większość stron internetowych i umożliwiają dopasowanie wyświetlanych treści do poszczególnych użytkowników.

Przeglądając naszą stronę bez zmiany ustawień, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookie.

Rozumiem