Koszyk (0) 0 Koszyk

Koszyk jest pusty.

Dziękujemy! Twoja lista zakupów została przeniesiona do koszyka.

Przejdź do koszyka
W CENTRUM UWAGI

Filety z sandacza w migdałowej panierce

Przepisy

Całkowity czas przygotowania: 35–40 min / Liczba porcji: 4 / Wartość energetyczna: 222 kcal na porcję

Naczynia:

  1. Patelnia o nieprzywierającej powierzchni o średnicy 30 cm, ze szklaną pokrywką lub duża patelnia

  2. Miska do mieszania z pokrywką

Składniki:

  1. 4 filety z sandacza ze skórą (po 120–140 g)

  2. 1 jajo (do panierki)

  3. 10 g mąki pszennej (do panierki)

  4. 30 g posiekanych migdałów

  5. 1 g suszonego oregano

  6. 400 g fasolki szparagowej

  7. 1 ząbek czosnku

  8. 1 łyżka oleju roślinnego

  9. Sól i pieprz do smaku

informacje o wartości odżywczej (na porcję):

  1. Białko – 28 g

  2. Tłuszcz – 9,9 g

  3. Węglowodany – 5,2 g

  4. Wartość energetyczna – 221,9 kcal

  5. Cholesterol – 135 mg

  6. Indeks glikemiczny – 70 (wysoki)

Przygotowanie:

  1. Opłucz filety, a następnie delikatnie osusz ręcznikiem papierowym.

  2. Przygotuj mieszankę jajeczną: rozbij jajo i dodaj 2 łyżki zimnej wody. Wymieszaj, przypraw solą, pieprzem i oregano.

  3. Zanurzaj filety w mieszance jajecznej, a następnie w mące i siekanych migdałach. Smaż na średnim ogniu przez 3–5 minut z każdej strony.

  4. Gdy ryba będzie gotowa, dodaj fasolkę szparagową, cienkie plastry czosnku i kilka łyżek wody na patelnię. Przykryj pokrywką. Gotuj przez 7–10 minut, aż fasolka zmięknie.

Aby korzystanie z naszej strony było możliwie najwygodniejsze, używamy plików cookie. Zapisywane przez przeglądarkę pliki cookie są wykorzystywane przez większość stron internetowych i umożliwiają dopasowanie wyświetlanych treści do poszczególnych użytkowników.

Przeglądając naszą stronę bez zmiany ustawień, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookie.

Rozumiem