Koszyk (0) 0 Koszyk

Koszyk jest pusty.

Dziękujemy! Twoja lista zakupów została przeniesiona do koszyka.

Przejdź do koszyka
W CENTRUM UWAGI

Roladki z bakłażana z ziołami i kremem serowym

Przepisy

Teraz – gdy znasz już zalety iCook Woka – wypróbuj nasz nowy przepis na pyszną przystawkę, którą mile zaskoczysz swoich gości.

Przepis na 4 porcje

Składniki:

  1. 2 średniej wielkości bakłażany

  2. AMWAY™ Oliwa z oliwek da Carapelli Extra Virgin

  3. 100 g startego sera Gouda

  4. 150 g serka wiejskiego

  5. 4 g posiekanego czosnku

  6. 40 g posiekanych orzechów włoskich

  7. 40 g posiekanej kolendry, bazylii lub pietruszki

  8. 3 g papryki, soli i pieprzu – do smaku

Przygotowanie:

  1. Umyj bakłażany i iCook Nożem uniwersalnym pokrój je wzdłuż na cienkie plastry. Plastry posól i odstaw na 5 minut, aby puściły sok. Opłucz i osusz.

  2. Wlej olej do iCook Woka i go podgrzej. Smaż plastry bakłażana do momentu przypieczenia na brązowo. Następnie wyjmij je i połóż na papierowym ręczniku, aby odsączyć nadmiar oleju.

  3. Nadzienie: zmieszaj ser Gouda i serek wiejski w iCook Misce i dodaj czosnek, zioła i orzechy. Przypraw do smaku papryką, solą i pieprzem.

  4. Łyżką nakładaj nadzienie na plastry bakłażana i zawijaj je w roladki. Posyp ziołami.

Aby korzystanie z naszej strony było możliwie najwygodniejsze, używamy plików cookie. Zapisywane przez przeglądarkę pliki cookie są wykorzystywane przez większość stron internetowych i umożliwiają dopasowanie wyświetlanych treści do poszczególnych użytkowników.

Przeglądając naszą stronę bez zmiany ustawień, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookie.

Rozumiem