Roladki z bakłażana z ziołami i kremem serowym
Przepisy
Teraz – gdy znasz już zalety iCook Woka – wypróbuj nasz nowy przepis na pyszną przystawkę, którą mile zaskoczysz swoich gości.
Teraz – gdy znasz już zalety iCook Woka – wypróbuj nasz nowy przepis na pyszną przystawkę, którą mile zaskoczysz swoich gości.
Przepis na 4 porcje
Składniki:
2 średniej wielkości bakłażany
AMWAY™ Oliwa z oliwek da Carapelli Extra Virgin
100 g startego sera Gouda
150 g serka wiejskiego
4 g posiekanego czosnku
40 g posiekanych orzechów włoskich
40 g posiekanej kolendry, bazylii lub pietruszki
3 g papryki, soli i pieprzu – do smaku
Przygotowanie:
Umyj bakłażany i iCook Nożem uniwersalnym pokrój je wzdłuż na cienkie plastry. Plastry posól i odstaw na 5 minut, aby puściły sok. Opłucz i osusz.
Wlej olej do iCook Woka i go podgrzej. Smaż plastry bakłażana do momentu przypieczenia na brązowo. Następnie wyjmij je i połóż na papierowym ręczniku, aby odsączyć nadmiar oleju.
Nadzienie: zmieszaj ser Gouda i serek wiejski w iCook Misce i dodaj czosnek, zioła i orzechy. Przypraw do smaku papryką, solą i pieprzem.
Łyżką nakładaj nadzienie na plastry bakłażana i zawijaj je w roladki. Posyp ziołami.
Aby korzystanie z naszej strony było możliwie najwygodniejsze, używamy plików cookie. Zapisywane przez przeglądarkę pliki cookie są wykorzystywane przez większość stron internetowych i umożliwiają dopasowanie wyświetlanych treści do poszczególnych użytkowników.
Przeglądając naszą stronę bez zmiany ustawień, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookie.