Koszyk (0) 0 Koszyk

Koszyk jest pusty.

Dziękujemy! Twoja lista zakupów została przeniesiona do koszyka.

Przejdź do koszyka
W CENTRUM UWAGI

Czekoladowe tiramisu

Przepisy

Wspaniała wersja klasycznego deseru: smaki kawy i kakao doskonale się uzupełniają.

Składniki:

  1. 24 podłużne biszkopty

  2. 200 ml kawy espresso Amway™

  3. 100 g pokrojonej ciemnej czekolady (70–80% kakao)

  4. 300 g ser mascarpone

  5. 250 ml bitej śmietany

  6. 75 g cukru pudru

  7. Łyżeczka wanilii

  8. Pokruszone ziarna kawy (opcjonalnie do dekoracji)

Przygotowanie:

  1. Wyłóż połowę biszkoptów na spód kwadratowej blaszki do pieczenia. Obficie pokrop kawą espresso.

  2. Rozpuść ciemną czekoladę w małym rondlu iCook ustawionym na średnim ogniu. Pozostaw do ostygnięcia.

  3. Przełóż ser mascarpone, cukier puder i wanilię do miski. Ubijaj za pomocą miksera, aż masa stanie się puszysta. Dodaj roztopioną czekoladę i miksuj do całkowitego połączenia składników.

  4. Na znajdujące się w blaszce biszkopty wyłóż połowę masy. Następnie ułóż pozostałe biszkopty i ponownie pokrop espresso.

  5. Wyłóż resztę masy.

  6. Jeśli chcesz, udekoruj pokruszonymi ziarnami kawy. Przed podaniem włóż do lodówki na co najmniej sześć godzin.

Aby korzystanie z naszej strony było możliwie najwygodniejsze, używamy plików cookie. Zapisywane przez przeglądarkę pliki cookie są wykorzystywane przez większość stron internetowych i umożliwiają dopasowanie wyświetlanych treści do poszczególnych użytkowników.

Przeglądając naszą stronę bez zmiany ustawień, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookie.

Rozumiem