Koszyk (0) 0 Koszyk

Koszyk jest pusty.

Dziękujemy! Twoja lista zakupów została przeniesiona do koszyka.

Przejdź do koszyka
W CENTRUM UWAGI
© StockFood

Brzoskwinie w cieście

Przepisy

Brzoskwinie upieczone w kruchym, cynamonowym cieście są kusząco słodkie i soczyste.

Składniki:

  1. 325 g mąki pszennej

  2. 80 g drobnego cukru

  3. 175 g zimnego masła pokrojonego w kostkę

  4. 2 żółtka jajek

  5. 1–2 łyżki schłodzonej wody

  6. 6 brzoskwiń

  7. 2 laski cynamonu połamane na krótkie patyczki

  8. 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu

  9. rozmącone jajko

Przygotowanie:

  1. Pulsacyjnie wymieszaj mąkę, cukier i masło w malakserze. Dodaj żółtka i wodę, aby uzyskać ciasto. Włóż do lodówki na 1 godzinę.

  2. Wytnij z ciasta sześć kół, obłóż nimi brzoskwinie i zaklej ciasto u góry.

  3. Z pozostałego ciasta wytnij liście i przymocuj je do brzoskwiń. Dodaj kawałki cynamonu jako ogonki.

  4. Umieść na blaszce do pieczenia. Posmaruj rozmąconym jajkiem, posyp cukrem i cynamonem, a następnie piecz przez 35 minut w temperaturze 160°C.

Aby korzystanie z naszej strony było możliwie najwygodniejsze, używamy plików cookie. Zapisywane przez przeglądarkę pliki cookie są wykorzystywane przez większość stron internetowych i umożliwiają dopasowanie wyświetlanych treści do poszczególnych użytkowników.

Przeglądając naszą stronę bez zmiany ustawień, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookie.

Rozumiem