Koszyk (0) 0 Koszyk

Koszyk jest pusty.

Dziękujemy! Twoja lista zakupów została przeniesiona do koszyka.

Przejdź do koszyka
W CENTRUM UWAGI
© Stockfood

Kotlety jagnięce z karczochami i nadziewanymi liśćmi winogron

Przepisy

Poziom: średni

Wykorzystywane produkty iCook: zestaw noży, nożyce kuchenne, miska, 8-litrowe naczynie z pokrywką

Składniki:

  1. 6 kotletów jagnięcych

  2. 6 kawałków karczocha

  3. 300 g mielonej wołowiny

  4. 2 cebule

  5. 200 g ryżu

  6. 100 g drobnej kaszy bulgur

  7. ½ pęczka natki pietruszki

  8. 200 g liści winogron

  9. 1 pokrojony pomidor

  10. 1 łyżeczka kuminu

  11. 1 łyżeczka kurkumy

  12. 1 łyżka sosu pomidorowego

  13. 110 ml oliwy z oliwek

  14. 2 ząbki czosnku

  15. sól, czarny pieprz

Przygotowanie:

  1. Pokrój wołowinę, cebulę, czosnek i pomidora nożem iCook, a natkę pietruszki posiekaj za pomocą nożyc kuchennych.

  2. W misce wymieszaj wszystkie składniki z kaszą bulgur, ryżem, przyprawami, ziołami i oliwą z oliwek.

  3. Wyrabiaj przez 10–15 minut, a następnie owiń farsz liśćmi winogron.

  4. Umieść trzy kotlety jagnięce w naczyniu iCook. Na nich ułóż karczochy, dwie warstwy nadziewanych liści winogron i ponownie kotlety jagnięce, karczochy i dwie kolejne warstwy nadziewanych liści.

  5. Dodaj oliwę z oliwek i sos pomidorowy.

  6. Zagotuj na dużym ogniu, a następnie duś na wolnym ogniu przez 40 minut.

Aby korzystanie z naszej strony było możliwie najwygodniejsze, używamy plików cookie. Zapisywane przez przeglądarkę pliki cookie są wykorzystywane przez większość stron internetowych i umożliwiają dopasowanie wyświetlanych treści do poszczególnych użytkowników.

Przeglądając naszą stronę bez zmiany ustawień, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookie.

Rozumiem