Koszyk (0) 0 Koszyk

Koszyk jest pusty.

Dziękujemy! Twoja lista zakupów została przeniesiona do koszyka.

Przejdź do koszyka
W CENTRUM UWAGI
© iStockphoto

Ciasto żurawinowe

Przepisy

Składniki:

  1. 120 g mąki uniwersalnej

  2. 180 g brązowego cukru

  3. ¼ łyżeczki soli

  4. 400 g żurawiny (albo borówki czerwonej lub wiśni)

  5. 75 g posiekanych orzechów włoskich

  6. 120 g roztopionego masła

  7. 2 jaja, ubite

  8. 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego

Przepis:

  1. Rozgrzej piekarnik do 175°C.

  2. Połącz mąkę, cukier i sól. Wmieszaj owoce i orzechy włoskie. Następnie wmieszaj masło, ubite jaja i ekstrakt migdałowy.

  3. Rozprowadź ciasto na formie o powierzchni zapobiegającej przywieraniu.

  4. Piecz przez 40 minut w temperaturze 175°C.

  5. Podawaj z lodami waniliowymi (opcjonalnie).

Pobierz przepis w formacie PDF / ePub

Aby korzystanie z naszej strony było możliwie najwygodniejsze, używamy plików cookie. Zapisywane przez przeglądarkę pliki cookie są wykorzystywane przez większość stron internetowych i umożliwiają dopasowanie wyświetlanych treści do poszczególnych użytkowników.

Przeglądając naszą stronę bez zmiany ustawień, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookie.

Rozumiem