Koszyk (0) 0 Koszyk

Koszyk jest pusty.

Dziękujemy! Twoja lista zakupów została przeniesiona do koszyka.

Przejdź do koszyka
W CENTRUM UWAGI
© Shutterstock

Pieczarki nadziewane warzywami

Przepisy


Składniki:

  1. 40 białych pieczarek

  2. 1 czerwona papryka

  3. 40 g pieczonej czerwonej papryki, posiekanej

  4. ½ średniej cebuli

  5. 3 cebule dymki

  6. 1 łyżeczka oregano

  7. 6 łyżek bułki tartej

  8. 4 łyżki tartego parmezanu

  9. 30 g świeżej natki pietruszki

  10. 2 łyżki oliwy z oliwek

  11. ½ łyżki soli (lub do smaku)

  12. ¼ łyżeczki rozgniecionych ziaren pieprzu (lub do smaku)


Przygotowanie:

  1. Umyj pieczarki i odetnij nóżki.

  2. Pokrój połowę nóżek pieczarek na bardzo drobne kawałki, drugą połowę wyrzuć. Pokrój cebulę, cebulę dymkę, czerwoną paprykę, pieczoną paprykę i pietruszkę.

  3. Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni 25 cm iCook o nieprzywierającej powierzchni. Włóż na patelnię nóżki grzybów, czerwoną paprykę, pieczoną paprykę, cebulę oraz cebulę dymkę. Smaż przez 5 minut, aż papryka i cebula staną się miękkie, a następnie dodaj oregano, sól i rozgniecione ziarna pieprzu.

  4. Wytrzyj patelnię ręcznikiem papierowym, a następnie umieść na niej kapelusze trzonem do góry i nałóż do nich dużą ilość nadzienia.

  5. Postaw na małym ogniu i przykryj pokrywką.

  6. Smaż przez 15 minut lub do czasu, aż będą miękkie.

Pobierz przepis w formacie PDF / ePub

Aby korzystanie z naszej strony było możliwie najwygodniejsze, używamy plików cookie. Zapisywane przez przeglądarkę pliki cookie są wykorzystywane przez większość stron internetowych i umożliwiają dopasowanie wyświetlanych treści do poszczególnych użytkowników.

Przeglądając naszą stronę bez zmiany ustawień, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookie.

Rozumiem