Składniki:
40 białych pieczarek
1 czerwona papryka
40 g pieczonej czerwonej papryki, posiekanej
½ średniej cebuli
3 cebule dymki
1 łyżeczka oregano
6 łyżek bułki tartej
4 łyżki tartego parmezanu
30 g świeżej natki pietruszki
2 łyżki oliwy z oliwek
½ łyżki soli (lub do smaku)
¼ łyżeczki rozgniecionych ziaren pieprzu (lub do smaku)
Przygotowanie:
Umyj pieczarki i odetnij nóżki.
Pokrój połowę nóżek pieczarek na bardzo drobne kawałki, drugą połowę wyrzuć. Pokrój cebulę, cebulę dymkę, czerwoną paprykę, pieczoną paprykę i pietruszkę.
Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni 25 cm iCook o nieprzywierającej powierzchni. Włóż na patelnię nóżki grzybów, czerwoną paprykę, pieczoną paprykę, cebulę oraz cebulę dymkę. Smaż przez 5 minut, aż papryka i cebula staną się miękkie, a następnie dodaj oregano, sól i rozgniecione ziarna pieprzu.
Wytrzyj patelnię ręcznikiem papierowym, a następnie umieść na niej kapelusze trzonem do góry i nałóż do nich dużą ilość nadzienia.
Postaw na małym ogniu i przykryj pokrywką.
Smaż przez 15 minut lub do czasu, aż będą miękkie.