Koszyk (0) 0 Koszyk

Koszyk jest pusty.

Dziękujemy! Twoja lista zakupów została przeniesiona do koszyka.

Przejdź do koszyka
W CENTRUM UWAGI
© StockFood

Kremowa zupa grochowa z miętą i grzankami

Przepisy


Potrzebne przybory iCook:Twój ulubiony nóż z Zestawu noży iCook, patelnia 25 cm o nieprzywierającej powierzchni, 3-litrowe naczynie z pokrywką, blender


Składniki:

  1. 300 g mrożonego młodego groszku

  2. 20 g liści mięty

  3. 100 g liści szpinaku

  4. 1 brązowa cebula, drobno posiekana

  5. 3–4 drobno posiekane ząbki czosnku

  6. 100 g śmietany kremówki

  7. 300 ml Twojego ulubionego bulionu

  8. 4 kromki chleba

  9. 3 łyżki oliwy z oliwek

  10. 1 łyżka soku z cytryny

  11. 1 łyżeczka octu balsamicznego


Przepis:

  1. Wlej trochę oliwy z oliwek do naczynia i postaw je na średnim ogniu. Po podgrzaniu oliwy dodaj cebulę i mieszaj, aż stanie się miękka.

  2. Dodaj mrożony groszek, szpinak i miętę. Dokładnie zamknij pokrywkę naczynia, aby aktywować funkcję VITALOK. Zmniejsz ogień do najniższego poziomu i pozostaw naczynie na wolnym ogniu na 10 minut — pamiętaj, aby nie zdejmować pokrywki.

  3. Gdy warzywa się gotują, odkrój skórkę z kromek i pokrój chleb na małe 2-centymetrowe kawałki. Włóż je do patelni i opiekaj na średnim ogniu.

  4. W małej misce wymieszaj oliwę z oliwek, drobno posiekany czosnek, sok z cytryny, ocet balsamiczny, sól i pieprz. Po połączeniu składników polej tak przygotowaną masą grzanki i pozostaw na ogniu aż do odparowania masy.

  5. Po 10 minutach gotowania warzyw zdejmij pokrywkę i wlej gorący bulion oraz dodaj śmietanę. Wymieszaj zupę ręcznym blenderem, aż nabierze gładkiej, kremowej konsystencji. Jeśli przygotowujesz mniejszą porcję, użyj blendera iCook.

  6. Podawaj zupę z łyżką śmietany i grzankami. Smacznego!

Pobierz przepis w formacie PDF / ePub

Aby korzystanie z naszej strony było możliwie najwygodniejsze, używamy plików cookie. Zapisywane przez przeglądarkę pliki cookie są wykorzystywane przez większość stron internetowych i umożliwiają dopasowanie wyświetlanych treści do poszczególnych użytkowników.

Przeglądając naszą stronę bez zmiany ustawień, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookie.

Rozumiem