Koszyk (0) 0 Koszyk

Koszyk jest pusty.

Dziękujemy! Twoja lista zakupów została przeniesiona do koszyka.

Przejdź do koszyka
W CENTRUM UWAGI
© Shutterstock

Tandoori z jagnięciny — znane pod tradycyjną nazwą tandir kebab

Przepisy

Stopień trudności: Łatwy
Potrzebne przybory: 8-litrowe naczynie iCook z pokrywką
Składniki: 3 kg udźca jagnięcego (bez kości, mrożonego), 400 g combra jagnięcego (mrożonego), ½ łyżeczki soli, ½ łyżeczki czarnego pieprzu, 1 łyżka kminku, 1 łyżka suszonego tymianku
Sposób przygotowania:

  1. Włóż mrożony udziec jagnięcy i comber prosto do naczynia i posyp je solą, pieprzem, kminkiem i suszonym tymiankiem. Przykryj naczynie pokrywką i postaw na najmniejszym ogniu.

  2. Gotuj przez 2,5 godziny, nie zdejmując pokrywki. Funkcja blokowania pary, aktywowana po szczelnym zamknięciu naczynia iCook, sprawi, że mięso nabierze miękkości bez dopływu powietrza.

  3. Zdejmij z ognia — tandoori jest gotowe do podania!

Pobierz przepis w formacie PDF / ePub

Aby korzystanie z naszej strony było możliwie najwygodniejsze, używamy plików cookie. Zapisywane przez przeglądarkę pliki cookie są wykorzystywane przez większość stron internetowych i umożliwiają dopasowanie wyświetlanych treści do poszczególnych użytkowników.

Przeglądając naszą stronę bez zmiany ustawień, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookie.

Rozumiem