Stopień trudności: Łatwy
Potrzebne przybory: 8-litrowe naczynie iCook z pokrywką
Składniki: 3 kg udźca jagnięcego (bez kości, mrożonego), 400 g combra jagnięcego (mrożonego), ½ łyżeczki soli, ½ łyżeczki czarnego pieprzu, 1 łyżka kminku, 1 łyżka suszonego tymianku
Sposób przygotowania:
Włóż mrożony udziec jagnięcy i comber prosto do naczynia i posyp je solą, pieprzem, kminkiem i suszonym tymiankiem. Przykryj naczynie pokrywką i postaw na najmniejszym ogniu.
Gotuj przez 2,5 godziny, nie zdejmując pokrywki. Funkcja blokowania pary, aktywowana po szczelnym zamknięciu naczynia iCook, sprawi, że mięso nabierze miękkości bez dopływu powietrza.
Zdejmij z ognia — tandoori jest gotowe do podania!