Czas przygotowania i gotowania: 30 minut
Składniki:
250 g dyni
220 ml mleka kokosowego lub kwaśnej śmietany
1 łyżka NUTRILITE™ All Plant Protein
100 g marchewki
70 g słodkich ziemniaków
50 g cebuli
1 ząbek czosnku, zmiażdżony
15 g pestek dyni
15 ml oliwy z oliwek
15 g świeżej kolendry lub natki pietruszki
1 szczypta przyprawy curry
1 szczypta mielonej kurkumy
Opcjonalnie: cienkie paski świeżego imbiru dla wzmocnienia smaku
Sposób przyrządzania:
Obierz i posiekaj wszystkie warzywa. Gotuj je w garnku iCook z osoloną wodą, aż będą miękkie, korzystając z VITALOK. Odcedź i wrzuć z powrotem do garnka. Wlej mleko kokosowe i dodaj NUTRILITE All Plant Protein™.
Ponownie zagotuj, dodaj curry i kurkumę. Dopraw solą i pieprzem.
Zblenduj wszystkie składniki. Jeśli zupa jest zbyt gęsta, dodaj trochę wody lub mleka.
Przed podaniem posyp pestkami dyni i świeżą kolendrą.