Koszyk (0) 0 Koszyk

Koszyk jest pusty.

Dziękujemy! Twoja lista zakupów została przeniesiona do koszyka.

Przejdź do koszyka
W CENTRUM UWAGI
© Jim Norton/StockFood

Meksykańskie wrapy z kurczakiem, cebulą i papryką

Przepisy

Czas przygotowania: 30 minut

Składniki:

  1. 1 łyżeczka papryki wędzonej

  2. 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego

  3. 1/2 łyżeczki mielonej kolendry

  4. 1/2 łyżeczki suszonego oregano

  5. 2 papryczki chipotle z puszki, w sosie adobo

  6. 1 łyżka przecieru pomidorowego

  7. 1 szczypta cukru pudru

  8. 2 łyżki soku z cytryny

  9. 100 ml ciepłej wody, w razie potrzeby więcej

  10. 3 łyżki oleju słonecznikowego

  11. 2 duże filety z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojone w paski

  12. 1 duża czerwona i 1 duża zielona papryka, bez gniazd nasiennych, pokrojone w paski

  13. 1 cebula czerwona, pokrojona w paski

  14. 4 tortille

  15. sól; świeżo zmielony czarny pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Włóż przyprawy, zioła, papryczki chipotle, przecier pomidorowy, cukier, sok z cytryny i wodę do blendera. Zblenduj na wysokich obrotach do otrzymania gładkiej masy, w razie potrzeby dodaj więcej wody, aby powstała gładka konsystencja.

  2. W iCook Wok rozgrzej 2 łyżki oleju na średnim ogniu. Dodaj kurczaka, dopraw solą i pieprzem, podsmażaj ok. 6–8 minut. Zdejmij z Woka.

  3. Wlej do Woka pozostały olej, a następnie dodaj papryki, cebulę i szczyptę soli. Podsmażaj przez 4–5 minut do miękkości, następnie wrzuć z powrotem mięso.

  4. Wmieszaj sos przygotowany w kroku 1. Gotuj na wolnym ogniu przez 3–4 minuty, aby sos pokrył mięso i warzywa. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

  5. Podgrzej tortille na suchej patelni iCook. Nałóż na nie kurczaka z warzywami, zwiń i podawaj.

Pobierz przepis w formacie PDF / ePub

Aby korzystanie z naszej strony było możliwie najwygodniejsze, używamy plików cookie. Zapisywane przez przeglądarkę pliki cookie są wykorzystywane przez większość stron internetowych i umożliwiają dopasowanie wyświetlanych treści do poszczególnych użytkowników.

Przeglądając naszą stronę bez zmiany ustawień, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookie.

Rozumiem