Koszyk (0) 0 Koszyk

Koszyk jest pusty.

Dziękujemy! Twoja lista zakupów została przeniesiona do koszyka.

Przejdź do koszyka
W CENTRUM UWAGI
© StockFood

Cielęcina w sosie słodko-kwaśnym z boczniakami i makaronem ryżowym

Przepisy

Łączny czas przygotowania: 60 minut

Łączny czas gotowania: 30 minut

Sprzęt:

  1. 4-litrowe naczynie iCook z pokrywką

  2. wok iCook

  3. noże

  4. tarka do jarzyn

Składniki:

  1. 1 cebula

  2. 1 czerwona słodka papryka

  3. 1 żółta słodka papryka

  4. 300 g boczniaków

  5. 600 g polędwiczek cielęcych

  6. 250 g plastrów ananasa z puszki

  7. 1 ząbek czosnku

  8. 30 g świeżego imbiru

  9. 300 g makaronu ryżowego

  10. 100 ml oliwy extra virgin

  11. 50 g pokrojonych pomidorów

  12. 2 łyżki sosu sojowego

  13. sok z 1 cytryny

Przygotowanie:

  1. Pokrój warzywa i grzyby w paski, mięso na nieduże kawałki, a ananasa w kostkę (nie wylewaj syropu – przyda się do sosu). Zetrzyj czosnek i imbir.

  2. Ugotuj makaron ryżowy w 4-litrowym naczyniu, przestrzegając instrukcji na opakowaniu, a następnie opłucz zimną wodą.

  3. Rozgrzej oliwę w woku iCook, podsmaż cielęcinę przez 2–3 minuty, a następnie zdejmij z ognia i odstaw.

  4. Podsmaż czosnek i imbir, a później grzyby i warzywa. Wsyp ananasa i gotuj przez 3–5 minut.

  5. Dodaj pokrojone pomidory, sos sojowy i sok z cytryny, a następnie wymieszaj. Wlej odrobinę syropu z ananasa, aby uzyskać słodko-kwaśny smak.

  6. Wrzuć mięso i makaron do warzyw, dokładnie wymieszaj i przełóż na talerz.

Rada Przedsiębiorcy Amway: Zanim zaprezentujesz to danie innym, spróbuj przygotować je w domu. – Jeśli wcześniej przećwiczysz gotowanie potrawy, znacznie łatwiej będzie Ci ją przyrządzić ponownie – podpowiada Przedsiębiorca Amway Cornel Robu.

Pobierz przepis w formacie PDF do wydruku lub jako ePub do wykorzystania na e-czytniku lub na urządzeniu mobilnym.

Aby korzystanie z naszej strony było możliwie najwygodniejsze, używamy plików cookie. Zapisywane przez przeglądarkę pliki cookie są wykorzystywane przez większość stron internetowych i umożliwiają dopasowanie wyświetlanych treści do poszczególnych użytkowników.

Przeglądając naszą stronę bez zmiany ustawień, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookie.

Rozumiem