Łączny czas przygotowania: 60 minut
Łączny czas gotowania: 30 minut
Sprzęt:
4-litrowe naczynie iCook z pokrywką
wok iCook
noże
tarka do jarzyn
Składniki:
1 cebula
1 czerwona słodka papryka
1 żółta słodka papryka
300 g boczniaków
600 g polędwiczek cielęcych
250 g plastrów ananasa z puszki
1 ząbek czosnku
30 g świeżego imbiru
300 g makaronu ryżowego
100 ml oliwy extra virgin
50 g pokrojonych pomidorów
2 łyżki sosu sojowego
sok z 1 cytryny
Przygotowanie:
Pokrój warzywa i grzyby w paski, mięso na nieduże kawałki, a ananasa w kostkę (nie wylewaj syropu – przyda się do sosu). Zetrzyj czosnek i imbir.
Ugotuj makaron ryżowy w 4-litrowym naczyniu, przestrzegając instrukcji na opakowaniu, a następnie opłucz zimną wodą.
Rozgrzej oliwę w woku iCook, podsmaż cielęcinę przez 2–3 minuty, a następnie zdejmij z ognia i odstaw.
Podsmaż czosnek i imbir, a później grzyby i warzywa. Wsyp ananasa i gotuj przez 3–5 minut.
Dodaj pokrojone pomidory, sos sojowy i sok z cytryny, a następnie wymieszaj. Wlej odrobinę syropu z ananasa, aby uzyskać słodko-kwaśny smak.
Wrzuć mięso i makaron do warzyw, dokładnie wymieszaj i przełóż na talerz.
Rada Przedsiębiorcy Amway: Zanim zaprezentujesz to danie innym, spróbuj przygotować je w domu. – Jeśli wcześniej przećwiczysz gotowanie potrawy, znacznie łatwiej będzie Ci ją przyrządzić ponownie – podpowiada Przedsiębiorca Amway Cornel Robu.
Pobierz przepis w formacie PDF do wydruku lub jako ePub do wykorzystania na e-czytniku lub na urządzeniu mobilnym.