Koszyk (0) 0 Koszyk

Koszyk jest pusty.

Dziękujemy! Twoja lista zakupów została przeniesiona do koszyka.

Przejdź do koszyka
W CENTRUM UWAGI
© Stockfood

Rumuński chleb przygotowany na kuchence

Przepisy

Łączny czas przygotowania: 3 godziny

Łączny czas gotowania: 1,5 godziny

Sprzęt:

  1. 2-litrowe naczynie iCook z pokrywką

  2. pokrywka iCook

  3. 8-litrowe naczynie iCook z pokrywką

  4. miarka kuchenna i przyrządy kuchenne

  5. sito (do przesiania mąki)

Składniki:

  1. 1 kg mąki

  2. 500 ml wody

  3. 2 łyżeczki drożdży świeżych/suchych

  4. 1 łyżeczka soli

  5. 2 łyżeczki cukru

Przygotowanie:

  1. Podgrzej wodę w 2-litrowym naczyniu iCook, aż będzie letnia. Przesiej mąkę do wypukłej pokrywki. Pośrodku zrób wgłębienie.

  2. Dodaj sól, cukier i drożdże, a następnie zalej składniki letnią wodą i pozostaw na 10 minut.

  3. Wymieszaj składniki rękoma, aby uzyskać ciasto o jednolitej konsystencji.

  4. Wyrabiaj ciasto, aż stanie się miękkie i elastyczne, a następnie odstaw do wyrośnięcia na godzinę (powinno podwoić swoją objętość).

  5. Postaw 8-litrowe naczynie iCook na kuchence i lekko je rozgrzej. Przełóż do niego ciasto i pozostaw na kolejne 15 minut do wyrośnięcia.

  6. Maksymalnie zmniejsz ogień, przykryj 8-litrowe naczynie iCook przykrywką i gotuj chleb przez 50 minut.

  7. Zgaś ogień i pozwól chlebowi odpocząć przez 20 minut.

  8. Smacznego!

Rada Przedsiębiorcy Amway: Podczas gdy ciasto wyrasta lub chleb się gotuje, przygotuj potrawę, którą podasz z chlebem, poczytaj Amagram lub porozmawiaj z klientem.

Pobierz przepis w formacie PDF do wydruku lub jako ePub do wykorzystania na e-czytniku lub na urządzeniu mobilnym.

Aby korzystanie z naszej strony było możliwie najwygodniejsze, używamy plików cookie. Zapisywane przez przeglądarkę pliki cookie są wykorzystywane przez większość stron internetowych i umożliwiają dopasowanie wyświetlanych treści do poszczególnych użytkowników.

Przeglądając naszą stronę bez zmiany ustawień, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookie.

Rozumiem