Łączny czas przygotowania: 3 godziny
Łączny czas gotowania: 1,5 godziny
Sprzęt:
2-litrowe naczynie iCook z pokrywką
pokrywka iCook
8-litrowe naczynie iCook z pokrywką
miarka kuchenna i przyrządy kuchenne
sito (do przesiania mąki)
Składniki:
1 kg mąki
500 ml wody
2 łyżeczki drożdży świeżych/suchych
1 łyżeczka soli
2 łyżeczki cukru
Przygotowanie:
Podgrzej wodę w 2-litrowym naczyniu iCook, aż będzie letnia. Przesiej mąkę do wypukłej pokrywki. Pośrodku zrób wgłębienie.
Dodaj sól, cukier i drożdże, a następnie zalej składniki letnią wodą i pozostaw na 10 minut.
Wymieszaj składniki rękoma, aby uzyskać ciasto o jednolitej konsystencji.
Wyrabiaj ciasto, aż stanie się miękkie i elastyczne, a następnie odstaw do wyrośnięcia na godzinę (powinno podwoić swoją objętość).
Postaw 8-litrowe naczynie iCook na kuchence i lekko je rozgrzej. Przełóż do niego ciasto i pozostaw na kolejne 15 minut do wyrośnięcia.
Maksymalnie zmniejsz ogień, przykryj 8-litrowe naczynie iCook przykrywką i gotuj chleb przez 50 minut.
Zgaś ogień i pozwól chlebowi odpocząć przez 20 minut.
Smacznego!
Rada Przedsiębiorcy Amway: Podczas gdy ciasto wyrasta lub chleb się gotuje, przygotuj potrawę, którą podasz z chlebem, poczytaj Amagram lub porozmawiaj z klientem.
Pobierz przepis w formacie PDF do wydruku lub jako ePub do wykorzystania na e-czytniku lub na urządzeniu mobilnym.