Koszyk (0) 0 Koszyk

Koszyk jest pusty.

Dziękujemy! Twoja lista zakupów została przeniesiona do koszyka.

Przejdź do koszyka
W CENTRUM UWAGI
© StockFood

Pieczone jabłka i gruszki z żurawiną i szałwią

Przepisy

Czas przygotowania i gotowania: 1 godzina 10 minut

Składniki:

  1. 4 jabłka średniej wielkości, np. Gala lub Cox

  2. 2 gruszki średniej wielkości, np. komisówki lub Rocha, podzielone na ćwiartki

  3. 2 łyżki świeżej żurawiny

  4. 2 łyżki masła pokrojonego w kostkę

  5. listki szałwii do przybrania

Przygotowanie:

  1. Nagrzej piekarnik do 180°C (160°C z termoobiegiem)

  2. Ułóż całe jabłka, ćwiartki gruszek i żurawinę na blaszce do pieczenia. Poukładaj na jabłkach i gruszkach kawałki masła.

  3. Piecz około 1 godzinę, aż owoce będą sprężyste. Jabłka powinny być lekko pomarszczone.

  4. Wyjmij blaszkę z piekarnika i pozostaw na chwilę do wystygnięcia. Udekoruj listkami szałwii i podaj.

Pieczone jabłka i gruszki z żurawiną i szałwią (w formacie PDF / ePub )

Aby korzystanie z naszej strony było możliwie najwygodniejsze, używamy plików cookie. Zapisywane przez przeglądarkę pliki cookie są wykorzystywane przez większość stron internetowych i umożliwiają dopasowanie wyświetlanych treści do poszczególnych użytkowników.

Przeglądając naszą stronę bez zmiany ustawień, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookie.

Rozumiem