Koszyk (0) 0 Koszyk

Koszyk jest pusty.

Dziękujemy! Twoja lista zakupów została przeniesiona do koszyka.

Przejdź do koszyka
W CENTRUM UWAGI
© StockFood

Tradycyjny śledź marynowany

Przepisy

Czas przygotowania i gotowania: 15 minut

Czas chłodzenia: 1 godzina

Składniki:

  1. 4 łyżki oleju roślinnego

  2. 200 g puree pomidorowego

  3. 200 g drobnego cukru

  4. 80 ml wody

  5. 120 ml octu białego

  6. 1/2 łyżeczki soli

  7. 1/4 łyżeczki suszonego kopru

  8. 1/4 świeżo zmielonego czarnego pieprzu

  9. 4 filety ze śledzia bez ości, pokrojone w kostkę

Przygotowanie:

  1. Podgrzej olej na dużej patelni iCook na średnim ogniu.

  2. Dodaj purée pomidorowe i zagotuj, cały czas mieszając. Zmniejsz ogień, dodaj cukier i wymieszaj.

  3. Gotuj, aż cukier się rozpuści, a następnie zdejmij z ognia. Dodaj wodę, ocet, sól, koper i pieprz, a następnie wymieszaj.

  4. Włóż śledzie do dużego słoja. Zalej sosem pomidorowym.

  5. Odczekaj, aż danie osiągnie temperaturę pokojową, a następnie zakręć słój. Przed podaniem przechowuj w lodówce przez 1 dzień.

Tradycyjny śledź marynowany (w formacie PDF / ePub )

Aby korzystanie z naszej strony było możliwie najwygodniejsze, używamy plików cookie. Zapisywane przez przeglądarkę pliki cookie są wykorzystywane przez większość stron internetowych i umożliwiają dopasowanie wyświetlanych treści do poszczególnych użytkowników.

Przeglądając naszą stronę bez zmiany ustawień, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookie.

Rozumiem