Łączny czas przyrządzania: 45 minut
Składniki na niskotłuszczowe kluseczki Käsespätzle:
170 g mąki
2 jaja
50 g sera edamskiego
45 g sera pleśniowego Camembert
2 obrane cebule
1/2 łyżki stołowej oleju rzepakowego
odrobina wody
Składniki na polędwicę wołową z warzywami śródziemnomorskimi:
480 g słodkiej papryki
120 g cebuli dymki
200 g pomidorów koktajlowych
800 g marchwi
400 ml bulionu warzywnego
400 g polędwicy wołowej
olej rzepakowy
sól i pieprz
chili
kolendra
Przygotowanie:

Wymieszaj mąkę, jaja, sól i wodę. Zagnieć ciasto, a następnie odłóż je na bok.
W międzyczasie umyj i pokrój paprykę, cebulę dymkę, pomidory i marchew.
Warzywa umieść w garnku iCook o pojemności 2 l i zalej gorącym bulionem warzywnym.
Przypraw solą, chili i kolendrą, przykryj pokrywką i duś przez 5 minut.
Rozgrzej średnią patelnię iCook o nieprzywierającej powierzchni na dużym ogniu.
Przypraw polędwicę wołową solą i pieprzem, a następnie przesmaż z każdej strony przez 1–2 minuty.
Ciasto na kluseczki włóż do plastikowego worka z otworami, a następnie delikatnie wyciskaj je przez otwory do garnka iCook o pojemności 4 l z wrzącą wodą.
Ułóż kluseczki warstwowo w misce iCook. Zetrzyj na nie ser, a następnie wymieszaj w misce z odrobiną gorącej wody.
Usmaż cebulę na najmniejszej patelni iCook o nieprzywierającej powierzchni, a następnie nałóż ją na kluseczki.
Zdejmij wołowinę z patelni, polej bulionem warzywnym i podawaj z kluseczkami oraz duszonymi warzywami.