Koszyk (0) 0 Koszyk

Koszyk jest pusty.

Dziękujemy! Twoja lista zakupów została przeniesiona do koszyka.

Przejdź do koszyka
W CENTRUM UWAGI
© StockFood

Polędwica wołowa z warzywami śródziemnomorskimi i niskotłuszczowymi kluseczkami Käsespätzle

Przepisy

Łączny czas przyrządzania: 45 minut

Składniki na niskotłuszczowe kluseczki Käsespätzle:

  1. 170 g mąki

  2. 2 jaja

  3. 50 g sera edamskiego

  4. 45 g sera pleśniowego Camembert

  5. 2 obrane cebule

  6. 1/2 łyżki stołowej oleju rzepakowego

  7. odrobina wody

Składniki na polędwicę wołową z warzywami śródziemnomorskimi:

  1. 480 g słodkiej papryki

  2. 120 g cebuli dymki

  3. 200 g pomidorów koktajlowych

  4. 800 g marchwi

  5. 400 ml bulionu warzywnego

  6. 400 g polędwicy wołowej

  7. olej rzepakowy

  8. sól i pieprz

  9. chili

  10. kolendra

Przygotowanie:

  1. Wymieszaj mąkę, jaja, sól i wodę. Zagnieć ciasto, a następnie odłóż je na bok.

  2. W międzyczasie umyj i pokrój paprykę, cebulę dymkę, pomidory i marchew.

  3. Warzywa umieść w garnku iCook o pojemności 2 l i zalej gorącym bulionem warzywnym.

  4. Przypraw solą, chili i kolendrą, przykryj pokrywką i duś przez 5 minut.

  5. Rozgrzej średnią patelnię iCook o nieprzywierającej powierzchni na dużym ogniu.

  6. Przypraw polędwicę wołową solą i pieprzem, a następnie przesmaż z każdej strony przez 1–2 minuty.

  7. Ciasto na kluseczki włóż do plastikowego worka z otworami, a następnie delikatnie wyciskaj je przez otwory do garnka iCook o pojemności 4 l z wrzącą wodą.

  8. Ułóż kluseczki warstwowo w misce iCook. Zetrzyj na nie ser, a następnie wymieszaj w misce z odrobiną gorącej wody.

  9. Usmaż cebulę na najmniejszej patelni iCook o nieprzywierającej powierzchni, a następnie nałóż ją na kluseczki.

  10. Zdejmij wołowinę z patelni, polej bulionem warzywnym i podawaj z kluseczkami oraz duszonymi warzywami.

Pobierz przepis w formacie PDF / ePub

Aby korzystanie z naszej strony było możliwie najwygodniejsze, używamy plików cookie. Zapisywane przez przeglądarkę pliki cookie są wykorzystywane przez większość stron internetowych i umożliwiają dopasowanie wyświetlanych treści do poszczególnych użytkowników.

Przeglądając naszą stronę bez zmiany ustawień, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookie.

Rozumiem