Koszyk (0) 0 Koszyk

Koszyk jest pusty.

Dziękujemy! Twoja lista zakupów została przeniesiona do koszyka.

Przejdź do koszyka
W CENTRUM UWAGI
© Amway

Świąteczna zupa z buraków z suszonymi figami i orzechami laskowymi

Przepisy

Łączny czas przyrządzania: 20 minut

Łączny czas gotowania: 25 minut

Składniki:

  1. 15 g cebuli

  2. 5 g imbiru

  3. 200 g czerwonych buraków

  4. 40 g jabłek

  5. 25 g pomarańczy

  6. 5 g orzechów laskowych

  7. 10 g suszonych fig

  8. 20 g parmezanu

  9. 50 g naturalnego sosu sojowego

  10. 5 ml oliwy z oliwek

  11. 80 ml bulionu warzywnego

  12. 5 g kwaśnej śmietany (10% tłuszczu)

  13. szczypta świeżej natki pietruszki

  14. szczypta przyprawy do pierników

  15. szczypta brązowego cukru

  16. szczypta soli

  17. szczypta czarnego pieprzu

  18. 1 liść laurowy

Przygotowanie:

  1. Obierz i pokrój cebulę oraz imbir w drobną kostkę.

  2. Umyj i obierz buraki oraz jabłko, a następnie pokrój w kostkę.

  3. Rozgrzej olej w dużym garnku iCook na średnim ogniu, dodaj cebulę i imbir, następnie podsmażaj przez 1–2 minuty, do zeszklenia.

  4. Dodaj buraki i jabłko; duś przez kolejne 2–3 minuty.

  5. Wlej bulion warzywny i dodaj przyprawy, cukier oraz liść laurowy. Przykryj zupę i gotuj na wolnym ogniu przez około 20 minut.

  6. W międzyczasie przygotuj posypkę. Zetrzyj skórkę pomarańczy na tarce o małych oczkach, a następnie wyciśnij sok. Grubo posiekaj orzechy laskowe i upraż na małej patelni iCook. Posiekaj figi i natkę pietruszki. Zetrzyj parmezan i wymieszaj z natką pietruszki, figami i orzechami.

  7. Wyjmij liść laurowy z garnka, dodaj napój sojowy i zblenduj zupę, aż uzyska kremową konsystencję. Przed podaniem dopraw solą, pieprzem i sokiem pomarańczowym.

Do podania: nalej zupę do miseczek i ozdób posypką.

Pobierz przepis w formacie PDF / ePub

Aby korzystanie z naszej strony było możliwie najwygodniejsze, używamy plików cookie. Zapisywane przez przeglądarkę pliki cookie są wykorzystywane przez większość stron internetowych i umożliwiają dopasowanie wyświetlanych treści do poszczególnych użytkowników.

Przeglądając naszą stronę bez zmiany ustawień, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookie.

Rozumiem