W CENTRUM UWAGI

Gorąca owsianka z gruszkami i orzechami

Suplementy diety

To zdrowe i pożywne śniadanie pozwoli Ci poczuć wiosnę.

Składniki
300 ml wody
40 g płatków owsianych
1 miarka NUTRILITE™ All Plant Protein (zestawu protein roślinnych)
2 połówki gruszek z puszki
4 orzechy włoskie
1 łyżeczka zmielonego cynamonu
brązowy cukier (opcjonalnie)

Przygotowanie
Doprowadź wodę do wrzenia, dodaj pół łyżeczki zmielonego cynamonu oraz 1 miarkę NUTRILITE™ All Plant Protein, wymieszaj dokładnie, a następnie gotuj przez 1 minutę. Wlej owsiankę do filiżanki i pozwól jej osiąść przez chwilę. Dodaj plastry gruszki, posyp poszatkowanymi orzechami i pozostałą ilością cynamonu, a następnie podaj. Jeśli chcesz, dodaj odrobinę brązowego cukru i udekoruj skórką pomarańczową.


Składniki na 1 porcję.

Do przyrządzenia owsianki można również wykorzystać świeże gruszki. Obierz małą gruszkę, a następnie usuń z niej pestki i pokrój ją na ćwiartki. Gruszkę zalej wodą, dodaj 1 lub 2 łyżki cukru i gotuj do miękkości. Syrop z gruszki możesz wykorzystać do przygotowania owsianki.

Aby korzystanie z naszej strony było możliwie najwygodniejsze, używamy plików cookie. Zapisywane przez przeglądarkę pliki cookie są wykorzystywane przez większość stron internetowych i umożliwiają dopasowanie wyświetlanych treści do poszczególnych użytkowników.

Przeglądając naszą stronę bez zmiany ustawień, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookie.

Rozumiem