W CENTRUM UWAGI

Tradycja w nowym wydaniu

Technologia i dom

W samą porę na świąteczne przygotowania Amwayprezentuje iCook Wok!

Tradycyjny wok to naczynie kuchenne o zaokrąglonym dnie, które wprowadzono w Chinach między X a XIII wiekiem. Jego nietypowy kształt pozwalał na równomierne rozprowadzanie ciepła po powierzchni i dzięki temu na szybsze ugotowanie potrawy. Było to niezwykle istotne dla ludzi, którzy do żywności mieli ograniczony dostęp.

Wychodząc naprzeciw współczesnym wymogom

Naczynie o wielowiekowej tradycji Amway dostosował do potrzeb XXI wieku. Pierwsza rzecz, jaka rzuca się w oczy w nowym iCook™ Woku, to płaskie dno, którym różni się on od wersji tradycyjnej. Różnica ta wynika z tego, że wok tradycyjny przeznaczony był do gotowania na otwartym ogniu, natomiast wok iCook służy do gotowania we współczesnej kuchni, a więc na kuchenkach elektrycznych i gazowych oraz na płytach ceramicznych i indukcyjnych. Siedem warstw woka – zbudowanych z aluminium i ze stali nierdzewnej – zapewnia równomierne rozprowadzanie ciepła, co pozwala przyspieszyć gotowanie potrawy przy mniejszym zużyciu energii. Ponadto, tak jak wszystkie naczynia marki iCook, również nasz wok wykorzystuje metodę gotowania VITALOK™ *, która umożliwia zachowanie składników odżywczych, koloru, smaku i konsystencji potrawy. iCook Wok jest niezwykle wszechstronny i można w nim smażyć, gotować we wrzątku, dusić, piec i gotować na parze.

Akcesoria gratis

Do woka iCook dołączone są akcesoria – dwie wkładki o różnych funkcjach. Sitko usprawnia gotowanie na parze, a Stojak "Kwiat lotosu" pozwala utrzymać temperaturę ugotowanych składników podczas przygotowywania pozostałych elementów potrawy.

Roladki z bakłażana z ziołami i kremem serowym

Teraz – gdy znasz już zalety iCook Woka – wypróbuj nasz nowy przepis na pyszną przystawkę, którą mile zaskoczysz swoich gości.





Składniki

2 średniej wielkości bakłażany

AMWAY™ Oliwa z oliwek da Carapelli Extra Virgin

100 g startego sera Gouda

150 g serka wiejskiego

4 g posiekanego czosnku

40 g posiekanych orzechów włoskich

40 g posiekanej kolendry, bazylii lub pietruszki

3 g papryki, soli i pieprzu – do smaku

  1. Umyj bakłażany i iCook Nożem uniwersalnym pokrój je wzdłuż na cienkie plastry. Plastry posól i odstaw na 5 minut, aby puściły sok. Opłucz i osusz.

  2. Wlej olej do iCook Woka i go podgrzej. Smaż plastry bakłażana do momentu przypieczenia na brązowo. Następnie wyjmij je i połóż na papierowym ręczniku, aby odsączyć nadmiar oleju.

  3. Nadzienie: zmieszaj ser Gouda i serek wiejski w iCook Misce i dodaj czosnek, zioła i orzechy. Przypraw do smaku papryką, solą i pieprzem.

  4. Łyżką nakładaj nadzienie na plastry bakłażana i zawijaj je w roladki. Posyp ziołami.

Przepis na 4 porcje


*Pokrywka woka musi szczelnie przylegać do naczynia, aby móc gotować, używając metody VITALOK.

Aby korzystanie z naszej strony było możliwie najwygodniejsze, używamy plików cookie. Zapisywane przez przeglądarkę pliki cookie są wykorzystywane przez większość stron internetowych i umożliwiają dopasowanie wyświetlanych treści do poszczególnych użytkowników.

Przeglądając naszą stronę bez zmiany ustawień, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookie.

Rozumiem