Ulubione (0) 0 Ulubione

Twoja lista ulubionych jest pusta!

Dziękujemy! Twoja lista zakupów została przeniesiona do koszyka.

W CENTRUM UWAGI

Poznaj różne zastosowania Woka iCook

Dom i styl życia

Dobra wiadomość dla wszystkich osób uwielbiających przyrządzanie potraw w woku. Z Wokiem iCook można przygotowywać dania aż na 11 różnych sposobów!

O czym intuicyjnie myślimy na widok woka? Oczywiście o podsmażaniu, czyli krótkim smażeniu z intensywnym mieszaniem, które pozwala szybko przygotować proste posiłki na bazie dowolnie wybranych składników. Wok iCook idealnie nadaje się do tego rodzaju obróbki termicznej, zapewniając wygodę i oszczędność czasu. Ale czy to jedyne zastosowanie tego wspaniałego naczynia?

Odpowiedź brzmi: Nie.

11 nietypowych zastosowań Woka iCook

Smażenie z niewielką ilością tłuszczu lub bez niego

Większe, niepokrojone kawałki mięsa można smażyć na małym ogniu bez dodatku tłuszczu. Metoda VITALOK pozwala zachować cenne składniki odżywcze, dlatego Wok iCook jest idealnym naczyniem do smażenia w niskiej temperaturze.

Wyciągnij Wok iCook i usmaż w nim aromatyczne meksykańskie wrapy z kurczakiem, cebulą i papryką .

Gotowanie w małej ilości wody

W woku? Oczywiście, dlaczego by nie? Jeśli potrzebujesz trochę większego naczynia do gotowania w małej ilości wody, Wok iCook może być najlepszym rozwiązaniem. Po prostu napełnij go wodą, zagotuj ją na dużym ogniu, a następnie ustaw średnią temperaturę. Utrzymuj temperaturę tak, aby potrawa wolno gotowała się przez co najmniej 15 minut.

Duszenie

Gotowanie w woku pozwala na elastyczne regulowanie temperatury, więc jeśli chcesz dusić potrawę na mniejszym ogniu, Wok iCook idealnie się do tego nadaje. Tą metodą możesz również przygotować różne dodatki do sosu, dusząc je zgodnie z własnymi preferencjami.

Pieczenie

Możesz pomyśleć, że pieczenie to nie specjalność Woka iCook, ale jest dokładnie odwrotnie! Można w nim upiec pyszne składniki takie jak orzechy lub warzywa. Odłączane sitko pełni rolę rusztu, a pokrywka zatrzymuje ciepło, dzięki czemu jest ono równomiernie rozprowadzane pod każdym kątem, tak jak w piekarniku. Jednak Wok iCook – w odróżnieniu od piekarnika – zachowuje aromat potraw i zawarte w nich cenne substancje odżywcze. Inne składniki mogą znajdować się poniżej sitka, dzięki czemu możesz przyrządzić wszystko za jednym razem.

Smażenie w głębokim lub płytkim tłuszczu

Wok iCook doskonale nadaje się również do smażenia w głębokim tłuszczu lub smażenia płytkiego, które umożliwia przyrządzanie zdrowszych potraw z mniejszą ilością oleju. Kształt woka sprawia, że możesz dodać do niego dokładnie tyle oleju, ile chcesz.

Masz ochotę na pyszną przystawkę? Użyj Woka iCook do przygotowania zdrowych roladek z bakłażana z ziołami i kremem serowym .

Gotowanie na wolnym ogniu

Gotowanie na wolnym ogniu to kolejna metoda, która wymaga dokładnej regulacji temperatury. Idealnie nadaje się do przyrządzania gulaszu, chili, a nawet zupy. Ponadto praktycznie każdy rodzaj sosu trzeba przez pewien czas gotować na wolnym ogniu – Wok iCook świetnie się w tym sprawdza.

Podduszanie

Podduszanie to zasadniczo gotowanie na wolnym ogniu przez dłuższy czas, bez uprzedniego smażenia lub pieczenia. Myślisz, że Wok iCook nie nadaje się do przyrządzania potraw tą metodą? Nic bardziej mylnego!

Gotowanie i podgotowywanie

Wiesz już, że z Wokiem iCook możesz piec, gotować w małej ilości wody i dusić, więc prawdopodobnie niespecjalnie zdziwi Cię fakt, że nadaje się również do gotowania i podgotowywania. Wystarczy podgrzać wodę na stałym ogniu, aż na jej powierzchni zaczną pojawiać się pęcherzyki pary. 7-warstwowa konstrukcja Woka iCook sprawia, że jedzenie nie przywiera do dna ani się nie przypala. Pamiętaj jednak, aby nie używać dużego ognia, ponieważ może on uszkodzić woka.

Wypróbuj tę metodę do przyrządzenia pakistańskiego bakłażana z sosem jogurtowym .

Gotowanie na parze

Jakby tego było mało, z Wokiem iCook możesz również gotować na parze. W tym celu najlepiej użyj odłączanego sitka i pokrywki tak jak w przypadku pieczenia, z tą różnicą, że teraz na dnie naczynia będzie znajdować się wrzątek.

Czujesz inspirację? Sprawdź te przepisy na pyszne dania i wykorzystaj wszystkie możliwości Twojego Woka iCook!

Aby korzystanie z naszej strony było możliwie najwygodniejsze, używamy plików cookie. Zapisywane przez przeglądarkę pliki cookie są wykorzystywane przez większość stron internetowych i umożliwiają dopasowanie wyświetlanych treści do poszczególnych użytkowników.

Przeglądając naszą stronę bez zmiany ustawień, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookie.

Rozumiem