Ulubione (0) 0 Ulubione

Twoja lista ulubionych jest pusta!

Dziękujemy! Twoja lista zakupów została przeniesiona do koszyka.

W CENTRUM UWAGI
© Getty Images

Wiosenny gulasz

Dom i styl życia

Zima już za nami, zatem czas na świeższe, bardziej kolorowe dania pełne pysznych składników odżywczych

Wiosną pojawiają się pierwsze świeże warzywa i zioła. Są pełne smaku i bogate w składniki odżywcze. Ponadto po obfitych, cięższych posiłkach zimowych dobrze jest przejść na nieco lżejsze i zdrowsze potrawy.

W naszym przepisie na gulasz wiosenny zawarliśmy dużo zielonych składników i świeżych ziół bogatych w smak i składniki odżywcze. Potrawa nie tylko jest pyszna, ale też zdrowa, co poprawi Twoje samopoczucie. Przepis jest wariacją na temat tradycyjnego gulaszu, w sam raz na wiosnę. Proponujemy także proste adaptacje, tak aby przepis był przyjazny dla wegan.

© StockFood / Bauer Syndication

Naczynia iCook doskonale nadają się do przygotowywania nie tylko tej, ale i wielu innych potraw. Technika gotowania Vitalok sprawia, że warzywa zachowują więcej składników odżywczych i smaku. Dzięki zamknięciu wilgoci wewnątrz podczas gotowania zachowane zostaje nawet o jedną trzecią więcej niezbędnych witamin i składników mineralnych w porównaniu z tradycyjnymi metodami gotowania, a także konsystencja, kolor i smak.

Jeśli szukasz potrawy, która pozwoli Ci najlepiej wykorzystać dary wiosny, wypróbuj ten przepis będący wariacją na temat tradycyjnego gulaszu. Przepis na cztery porcje.

Aby korzystanie z naszej strony było możliwie najwygodniejsze, używamy plików cookie. Zapisywane przez przeglądarkę pliki cookie są wykorzystywane przez większość stron internetowych i umożliwiają dopasowanie wyświetlanych treści do poszczególnych użytkowników.

Przeglądając naszą stronę bez zmiany ustawień, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookie.

Rozumiem