Koszyk (0) 0 Koszyk

Koszyk jest pusty.

Dziękujemy! Twoja lista zakupów została przeniesiona do koszyka.

Przejdź do koszyka
W CENTRUM UWAGI
© Shutterstock

Gotuj jak mistrz!

Dom i styl życia

Marzyłaś kiedyś o tym, by mieć więcej czasu na rozrywkę, a przy tym gotowe dania pod ręką? Zacznij stosować sprawdzone sposoby, które pomogą Ci zrealizować ten cel!

Chcesz w nowym roku przygotowywać zdrowe, pożywne posiłki oraz zaoszczędzić trochę czasu dla siebie? Mamy rozwiązanie, które spełni Twoje potrzeby. Przyrządzając zdrowe posiłki z wyprzedzeniem, możesz wygospodarować więcej wolnego czasu w tygodniu, a przy tym zadbać o to, by przyjmować odpowiednią ilość witamin i minerałów. Nawet jeśli częściej pracujesz teraz w domu, nie oznacza to, że Twój grafik jest mniej napięty niż dotychczas.

Przygotowując posiłki i wkładając je do lodówki lub zamrażarki, spędzasz mniej czasu w kuchni, a przy tym masz pewność, że przyrządzane potrawy są zdrowe i smaczne. Ponadto oszczędzasz pieniądze, ponieważ nie musisz zamawiać dań na wynos lub z dowozem. Pyszne posiłki, więcej czasu dla siebie i sprawdzone nowe zasady? Brzmi wspaniale!

Przyrządzanie posiłków może dawać wiele satysfakcji

Pierwszym i najważniejszym krokiem ułatwiającym przygotowywanie posiłków jest stworzenie tygodniowego harmonogramu. Zaznacz odpowiedni termin w kalendarzu, na przykład sobotnie popołudnia, i przeznacz ten czas na poszukiwanie ciekawych przepisów, robienie zakupów i przygotowywanie posiłków. Gdy ugotujesz wybraną potrawę, odstaw ją na 1–2 godziny, aby ostygła do temperatury pokojowej, a następnie schowaj w lodówce w szczelnie zamkniętych pojemnikach albo w iCook Miskach do mieszania z pokrywką .

Dania z wołowiny, kurczaka i makaronu można przechowywać w lodówce przez 3–4 dni, a większość sałatek nawet przez pięć dni. Jeśli chcesz przechować posiłek jeszcze dłużej, włóż go do zamrażarki. Przed podgrzaniem potrawy zaczekaj, aż się rozmrozi, i pamiętaj, aby nie wkładać tworzyw sztucznych do kuchenki mikrofalowej.

Staraj się wybierać dania, które będziesz chętnie przyrządzać, oraz takie, które zawierają dużo cennych składników odżywczych. Pamiętaj, że pyszne posiłki nie zawsze są pożywne, dlatego skorzystaj z naszej bazy przepisów , w której znajdziesz wiele inspirujących pomysłów. Co więcej, do niektórych potraw są dodawane produkty Nutrilite, które pomogą Ci uzupełnić potencjalne niedobory składników odżywczych. Na przykład NUTRILITE Środek spożywczy z błonnikiem , stanowiący wyjątkowe połączenie trzech rozpuszczalnych rodzajów błonnika pochodzenia roślinnego, lub Nutrilite All Plant Protein, który dostarcza organizmowi wszystkich dziewięć aminokwasów egzogennych — ważnych budulców białek. Jeśli jesteś gotowa wdrożyć nowe zasady przyrządzania posiłków, wypróbuj na początek poniższe trzy przepisy na pyszne dania — dzięki nim po intensywnym dniu w pracy nie będziesz musiała się martwić, co przygotować.

Pudding z nasionami chia

Ten przysmak jest bogaty w naturalny błonnik, a do jego przygotowania wystarczą zaledwie trzy składniki. Dodając do niego Nutrilite All Plant Protein, dostarczysz organizmowi dodatkową porcję składników odżywczych. Możesz również wzbogacić jego smak, używając różnych owoców, muesli lub aromatycznego kompotu. Niezależnie od tego, którą wersję wybierzesz, przyrządzisz pyszny, zdrowy deser!

© Stocksy

Przeczytaj artykuł w magazynie Amagram, aby dowiedzieć się, jak przyrządzić pudding z nasionami chia , lub pobierz ten przepis w formacie PDF / ePub stąd.

Zupa z marchewką i imbirem

Ta wspaniała rozgrzewająca zupa idealnie nadaje się dla wegan, wegetarian oraz wszystkich entuzjastów zdrowego gotowania. Zawiera mnóstwo świeżych warzyw oraz odrobinę imbiru, który nadaje jej nieco pikantny smak. Możesz ją również zamrozić i odgrzać w najbardziej pracowite tygodnie.

© StockFood

Przeczytaj artykuł w magazynie Amagram, aby dowiedzieć się, jak przyrządzić zupę z marchewką i imbirem, lub pobierz ten przepis w formacie PDF / ePub stąd.

Zapiekane warzywa z kurczakiem

Ta pyszna potrawa jest wyjątkowo aromatyczna i bardzo prosta w przygotowaniu. Jeśli chcesz, aby warzywa zachowały świeżość, przypraw je i schowaj w lodówce w ulubionej Misce do mieszania iCook przykryte pokrywką. Dzięki temu wystarczy potem umieścić już pokrojone warzywa na tacy piekarnika i je upiec. Podobnie możesz zrobić z blanszowanymi brokułami!

© StockFood

Przeczytaj artykuł w magazynie Amagram, aby dowiedzieć się, jak przyrządzić zapiekane warzywa z kurczakiem , lub pobierz ten przepis w formacie PDF / ePub stąd.

To niezwykle proste — wybierz potrawę, przygotuj ją i przeznacz swój czas na to, co lubisz najbardziej. Bon appétit!

Aby korzystanie z naszej strony było możliwie najwygodniejsze, używamy plików cookie. Zapisywane przez przeglądarkę pliki cookie są wykorzystywane przez większość stron internetowych i umożliwiają dopasowanie wyświetlanych treści do poszczególnych użytkowników.

Przeglądając naszą stronę bez zmiany ustawień, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookie.

Rozumiem