W CENTRUM UWAGI

Pyszne ukraińskie dania

Dom i styl życia

Nowe przepisy prosto z Ukrainy!

Andrii Pidlubnyi, Wyróżniony Platynowy Przedsiębiorca Amway z Kijowa, podzielił się z nami dwoma ulubionymi przepisami na ukraińskie dania: kremową zupę grochową z miętą i grzankami oraz ratatouille z ukraińskim twistem, a także wskazówkami dotyczącymi przygotowania ich z użyciem naczyń iCook™. Zobacz, jak łatwo i szybko można przyrządzić te pyszne potrawy w domu. Dodatkowo przedstawiamy specjalny ukraiński słodki przysmak, który idealnie nadaje się na deser, a nawet na śniadanie.


Kremowa zupa grochowa z miętą i grzankami

Ta pożywna wegetariańska zupa sprawi, że szybko poprosisz o dokładkę. Składniki potrzebne do jej przygotowania najprawdopodobniej masz już w kuchni, więc nie musisz odwiedzać żadnych specjalistycznych sklepów spożywczych. Obejrzyj film, aby zobaczyć, jak Andrii błyskawicznie przyrządza tę kremową zupę.

Pobierz przepis w formacie PDF / ePub


Ratatouille z ukraińskim twistem

Ten przepis świetnie sprawdzi się zarówno w ciepłe, jak i chłodniejsze dni. Różnorodność świeżych warzyw sprawia, że to danie zapewnia przyjemne orzeźwienie w lecie. W najbardziej upalne dni warto zrezygnować z sera mozzarella, aby potrawa była nieco lżejsza. Natomiast w chłodniejszych miesiącach zdecydowanie warto zachować mozzarellę i serwować ratatouille ze świeżym pieczywem — wówczas wszyscy na pewno poproszą o dodatkową porcję! Obejrzyj ten film, aby posłuchać wskazówek Andriiego i zobaczyć, jak przyrządza tę potrawę.

Pobierz przepis w formacie PDF / ePub


Słodkie ukraińskie naleśniki

Naleśniki to wspaniały smakołyk, którym można poczęstować rodzinę i znajomych. Nadzienie można zmienić, a to oznacza, że możesz przyrządzić wersje z nadzieniem bakaliowym, jajkami przyprawionymi ziołami, pieczarkami lub kapustą — możliwości jest mnóstwo. Ponieważ jednak większość z nas uwielbia słodkie przekąski, znakomitą propozycją na deser lub pyszne weekendowe śniadanie będą naleśniki z sosem jagodowym nadziewane słodkim twarożkiem.

Pobierz przepis w formacie PDF / ePub

Aby korzystanie z naszej strony było możliwie najwygodniejsze, używamy plików cookie. Zapisywane przez przeglądarkę pliki cookie są wykorzystywane przez większość stron internetowych i umożliwiają dopasowanie wyświetlanych treści do poszczególnych użytkowników.

Przeglądając naszą stronę bez zmiany ustawień, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookie.

Rozumiem