W CENTRUM UWAGI

Smaki Rumunii

Dom i styl życia

Wypróbuj przepisy Przedsiębiorców Amway z Rumunii

W pierwszym odcinku naszego cyklu interaktywnych przepisów Przedsiębiorcy Amway z Rumunii opowiadają, jak przyrządzić ich ulubione dania, oraz dzielą się radami dotyczącymi produktów iCookTM.

Tygiel smaków

Rumunia słynie przede wszystkim z urokliwych średniowiecznych miasteczek, zamków warownych oraz legendy o Drakuli, ale niewiele osób zna bogatą kuchnię tego kraju. Kontakty z sąsiadami i nie tylko wywarły na nią konkretny wpływ, którego rezultatem jest indywidualny, charakterystyczny smak niepozbawiony zagranicznych nut.

Przedsiębiorcy Amway z Rumunii dzielą się swoimi ulubionymi przepisami oraz radzą, jak najlepiej przygotować potrawy i pokazać je aktualnym i potencjalnym klientom, korzystając z naczyń iCook.

Odrobina tradycji

Maria i Ioan Prelipcean, Szafirowi Przedsiębiorcy Amway z przepięknej wsi Horodnic de Jos w Rumunii, dzielą się ulubionym przepisem swojej rodziny na chleb, który można przygotować korzystając z dużego rodzinnego Zestawu naczyń iCook.

– Przygotowujemy ten chleb co najmniej raz w tygodniu i podajemy go z różnymi dodatkami – mówią i dodają, że choć zgodnie z tradycją chleb piecze się w piecu lub piekarniku, oni wolą korzystać z produktów iCook.

– Tak przyrządzony chleb smakuje inaczej, lepiej – opowiadają. – Naszym zdaniem ten przepis pod względem smaku zasługuje na pięć gwiazdek z plusem. Jest też doskonały, aby przedstawić zalety produktów iCook.

Rumuński chleb przygotowany na kuchence

Przepis możesz pobrać w formacie PDF i wydrukować lub w formacie ePub, aby korzystać z niego za pomocą ulubionego czytnika e-booków.

Egzotyczna wariacja

Dla Cornela Robu, wywodzącego się z Braiły Szmaragdowego Przedsiębiorcy Amway (w Rumunii) i Perłowego Przedsiębiorcy Amway (we Włoszech), łatwość przygotowania jest najważniejsza.

– Podczas prezentacji dla grupy dłuższy pokaz może stać się nudny – wyjaśnia. Dlatego jego ulubioną potrawą jest cielęcina w sosie słodko-kwaśnym z boczniakami i makaronem ryżowym.

– Jeśli wszystkie składniki są przygotowane, samo gotowanie zajmuje tylko 30 minut – stwierdza. – Podczas przygotowań opowiadam o zaletach naczyń iCook i wyświetlam obrazy za pomocą projektora.

Cielęcina w sosie słodko-kwaśnym

Przepis możesz pobrać w formacie PDF i wydrukować lub w formacie ePub, aby korzystać z niego za pomocą ulubionego czytnika e-booków.

Aby korzystanie z naszej strony było możliwie najwygodniejsze, używamy plików cookie. Zapisywane przez przeglądarkę pliki cookie są wykorzystywane przez większość stron internetowych i umożliwiają dopasowanie wyświetlanych treści do poszczególnych użytkowników.

Przeglądając naszą stronę bez zmiany ustawień, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookie.

Rozumiem